Bloomberg Terminal bevat nu Polymarket’s inzichten over de Amerikaanse verkiezingen en Bitcoin

541 totale weergaven

In een belangrijke zet voor voorspellingsmarkten en liefhebbers van cryptocurrency, heeft Bloomberg Terminal de realtime Amerikaanse verkiezingskansen en Bitcoin-gerelateerde voorspellingen van Polymarket geïntegreerd, wat een scharniermoment markeert op het snijvlak van traditionele financiën en blockchaintechnologie.

Bloomberg integreert de Amerikaanse verkiezingskansen

Bloomberg, een toonaangevende financiële datadienst, is begonnen met het integreren van real-time Amerikaanse verkiezingskansen van Polymarket, een gedecentraliseerd voorspellingsplatform, in zijn Terminal service. Deze toevoeging benadrukt het groeiende belang van voorspellingsmarkten bij het vormgeven van financiële en politieke voorspellingen nu de Amerikaanse verkiezingen naderen.

Michael McDonough, hoofdeconoom voor financiële producten van Bloomberg, bevestigde dat de gegevens van Polymarket worden toegevoegd aan de Terminal. Eenmaal geïntegreerd zullen gebruikers toegang hebben tot realtime voorspellingen over de uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen, naast de traditionele opiniepeilingen.

De groeiende invloed van Polymarket

Polymarket werkt op het Ethereum-gebaseerde Polygon netwerk en is een belangrijk platform geworden voor het bijhouden van de kansen van verschillende gebeurtenissen, waaronder de Amerikaanse presidentsverkiezingen van november 2024.

Het gebruik van smart contracts op het platform zorgt voor transparante handel en uitbetalingen en trekt een groeiende groep gebruikers aan. In augustus 2024 was er al bijna 760 miljoen dollar ingezet op de verkiezingsuitslag via Polymarket, wat de grote invloed weerspiegelt.

Invloed van Bitcoin op de voorspellingen van de verkiezingen

De integratie komt op een moment dat Bitcoin en andere cryptocurrencies steeds vaker worden gebruikt als hulpmiddelen voor financiële speculatie en voorspellingen. De gegevens van Polymarket, die nu ook inzichten bevatten in Bitcoin-gerelateerde gebeurtenissen, bieden gebruikers van Bloomberg Terminal een uitgebreid beeld van hoe digitale activa politieke uitkomsten kunnen beïnvloeden of ermee correleren.

De toevoeging van de gegevens van Polymarket komt op het juiste moment gezien de sterke stijging van de waarde van Bitcoin, die heeft geleid tot meer interesse in hoe digitale valuta’s bredere economische en politieke trends kunnen beïnvloeden of weerspiegelen.

Nederlandse exchange met web3 wallet

OKX - trade meer dan 150 crypto’s

  • Nieuwe app en Web3 wallet in Nederland
  • Handel met andere traders
  • Verdien rente met crypto leningen
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe je eigen onderzoek.

Uitdagingen en concurrentie

Ondanks het succes heeft Polymarket te maken met aanzienlijke concurrentie en regelgevend toezicht. Rivalen zoals het in Solana gevestigde Drift Protocol hebben zich ontwikkeld tot sterke mededingers, waarbij het BET-platform van Drift eind augustus Polymarket overtrof in het dagelijkse handelsvolume.

Bovendien staat Polymarket onder het toeziend oog van de Amerikaanse Commodities and Exchange Commission (CFTC), die haar bezorgdheid heeft geuit over de risico’s van eventcontracten, met name in verband met politieke resultaten.

Ondanks deze uitdagingen is de opname van Polymarket op Bloomberg Terminal een belangrijke bevestiging van de relevantie en betrouwbaarheid van het platform bij het voorspellen van belangrijke gebeurtenissen.

Groeiende adoptie van voorspellingsmarkten

Nu de Amerikaanse presidentsverkiezingen naderen, worden voorspellingsmarkten zoals Polymarket essentiële hulpmiddelen voor analisten en investeerders die de politieke en financiële resultaten willen peilen.

De integratie in de Terminal van Bloomberg vergroot niet alleen de zichtbaarheid van het platform, maar benadrukt ook het groeiende raakvlak tussen blockchaintechnologie, cryptocurrency en traditionele financiële markten.

Nu de realtime gegevens van Polymarket beschikbaar zijn voor het wereldwijde publiek van Bloomberg, zal de voorspellingsmarkt een nog crucialere rol gaan spelen in het bepalen van het verhaal rond de Amerikaanse verkiezingen van 2024 en het bredere financiële landschap.

 

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....