Handelaar voorspelt einde van traditionele bitcoin cycli en dramatische verandering in prijsgedrag

874 totale weergaven
bitcoin BTC koers hodlers

Een veel gevolgde crypto-investeerder denkt dat het oude cyclische patroon van Bitcoin (BTC), gebaseerd op de vierjarige halving, niet langer meer geldt. Dat zegt de pseudonieme analist Jack Sparrow aan zijn 251.100 volgers op het sociale mediaplatform X. Volgens de Nederlander moet je niet meer vertrouwen op eerdere prijsbewegingen die gebaseerd zijn op de vierjarige halving-cyclus.

“Bitcoin koersgedrag is drastisch anders”

Volgens Jack Sparrow kan dit keer echter anders zijn voor Bitcoin, omdat hij gelooft dat BTC inmiddels een volwassen asset is. “Ik denk dat we een belangrijke gedragsperiode hebben afgesloten (van de oprichting tot nu) nu de ETF’s (exchange-traded funds) online zijn gekomen. Bitcoin is volwassen als asset, misschien zelfs al in 2018 toen de CME (Chicago Mercantile Exchange) futures online kwamen”.

Hij gaat verder: “Mijn op Gann-gebaseerde cycli suggereren dat de oude gedragscyclus in april van dit jaar is gestopt. Net als de lancering van de ETF’s en dichter bij het moment waarop de grote oude GBTC (Grayscale Bitcoin Trust) arbitrage volledig is afgerond.”

Naarmate Bitcoin volwassen wordt als asset, benadrukt de analist dat het “alleen logisch” is dat de prijsactie van BTC drastische veranderingen zal ondergaan in vergelijking met eerdere cycli. “De volgende cyclus gaat over de levensvatbaarheid als technologie, waardeopslag en integratie in de echte wereld, voorbij speculatie, terwijl de strijd om het de standaard treasury asset te maken doorgaat.”

Volgens hem gaat Bitcoin waarschijnlijk steeds meer zal gaan handelen zoals aandelen, waarbij vermogende beleggers marktschommelingen veroorzaken om goedkoop munten te verzamelen. “Nieuwe cycli beginnen met accumulatie. Onthoud hoe markten op zoek gaan naar liquiditeit om te accumuleren. Niemand is je vriend, ze willen je munt. Als Bitcoin belangrijk genoeg is, zullen ze een manier bedenken om het te krijgen.”

September cruciale maand

Volgens de handelaar is de maand september cruciaal voor BTC, omdat deze maand zal bepalen of BTC in de komende maanden een bullish of bearish prijsgedrag zal vertonen.

“September is, naar mijn mening, de maand die de opwaartse trend verstevigt of bevestigt dat deze doorbreekt. Het zet de hoofdtrend voor de periode van maart tot juni. Dit komt overeen met de seizoensgebondenheid, cycli EN de koerscyclus die ofwel bullish of bearish is.”

Voor nu zegt de handelaar dat BTC moet herstellen en een belangrijk niveau opnieuw moet testen als ondersteuning. “$61.000 blijft een sleutelniveau om te veroveren/vasthouden voor een verdere stijging en zal waarschijnlijk opnieuw worden getest.”

Traditionele bitcoin cyclus

Hoe ziet de traditionele cyclus van bitcoin er normaal uit? De traditionele cyclus van Bitcoin is een vierjarige cyclus, voornamelijk aangedreven door de halving-evenementen. De halving is een gebeurtenis waarbij de beloning voor het minen van een blok wordt gehalveerd, wat betekent dat er minder nieuwe Bitcoins in omloop komen. Deze cyclus heeft historisch gezien vier fasen: accumulatiefase, opwaartse bullmarkt fase, manische/parabolische fase en een neerwaartse bearmarkt fase.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCkoersprijs

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...