Bitcoin onderweg naar een nieuwe editie van Rektember?

3805 totale weergaven
Amerikaanse overheid bitcoin

Bitcoin is de maand september niet heel bullish begonnen, maar dat is geen unieke situatie. Kan de markt zich opmaken voor een nieuwe versie van “rektember” waarin de koersen hard dalen? Over het algemeen eindigt september in het rood, maar niet iedere analist verwacht ellende deze maand.

Slechte septembermaand voor bitcoin in aantocht?

Afgaande op de onderstaande tabel van CoinGlass kunnen we de maand september niet met enorme verwachtingen ingaan. In vrijwel alle jaren eindigde bitcoin in het rood in september.

De afgelopen zes jaar eindigde bitcoin in september vijfmaal in het rood. Kunnen we de groene cijfers van 2023 in september een vervolg geven of blijft het bij de trend van de jaren daarvoor?

Bitcoin maandprestaties. Bron: CoinGlass

Gelukkig de bulls zijn niet alle analisten bearish op dit moment. Madara verwacht nog een koersdaling van bitcoin naar 56.000 dollar. Maar krijgen we daarna een opleving? Dan verwacht hij snel een koers van 60.500 dollar en vervolgens wellicht een stijging naar 65.000 dollar.

Ook Captain Faibik is bullish en ziet bitcoin deze maand (in een gunstig geval) nog naar het niveau van 68.000 dollar stijgen.

Daarvoor moet bitcoin volgens Captain Faibik wel de steun op 54.000 dollar weten te behouden. Dat kan nog een hele kluif worden voor de digitale munt.

Amerikaanse arbeidsmarkt in de spotlights

Voor nu staat de Amerikaanse arbeidsmarkt weer even in de spotlights. In aanloop naar de volgende rentevergadering van de Amerikaanse centrale bank lijken de banenrapporten van deze week cruciaal voor het rentebesluit.

Voor nu ziet de markt op basis van de bovenstaande data van CME Group een kans van 31% op een renteverlaging van 0,50% en een kans van 69% op een verlaging van 0,25%.

Valt de data van de Amerikaanse arbeidsmarkt tegen? Dan zal de kans op een verlaging van 0,50% toenemen, omdat de Federal Reserve de arbeidsmarkt niet verder wil zien afkoelen.

Het is echter de vraag of een slechte Amerikaanse banenmarkt bullish is voor bitcoin. Dat verhoogt immers de kans op een recessie en dat is wel het laatste wat we in een bullmarkt kunnen gebruiken. Een solide banenrapport lijkt nog altijd de beste uitkomst voor bitcoin te zijn.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....