Grass Airdrop krijgt te maken met tegenreactie over lage tokenbeloningen op Solana Blockchain

565 totale weergaven
|

De recente airdrop van Grass, een op Solana gebaseerd AI-data blockchain project, heeft geleid tot een reactie binnen de gemeenschap, omdat deelnemers hun ontevredenheid uitten over de tokenverdeling. 

Kritiek vanuit de gemeenschap op de verdeling van tokens

De Grass airdrop, die werd gepromoot als een belangrijke gebeurtenis in de evolutie van het project, liet veel deelnemers teleurgesteld achter. Het project had 10% van de totale voorraad van 1 miljard tokens gereserveerd voor airdrops, met slechts 1,5% gereserveerd voor gesloten alfa-deelnemers en 7% voor openbare epochs.

Ondanks het doel van het project om de toegang tot gedecentraliseerde internetinfrastructuur te democratiseren, vonden gebruikers het beloningssysteem oneerlijk.

Grass-gebruikers uitten hun frustraties op sociale media, waarbij één gebruiker opmerkte: “$GRASS heeft $6M opgehaald en gaat vervolgens over tot Airdrop $0,01 aan hun gebruikers” Dit benadrukt de overweldigende teleurstelling onder gebruikers die veel meer rendement hadden verwacht van de airdrop.

https://twitter.com/0xFastLife/status/1831417280779153701

Grass begrijpen: Solana’s AI-Data Blockchain

Grass is een gegevensrollup op de Solana blockchain, ontworpen om gedecentraliseerde web-scraping nodes te leverage om AI-modellen te trainen. Het maakt efficiënte dataverzameling mogelijk door gebruik te maken van Solana’s hoge verwerkingscapaciteit, waardoor tot 1 miljoen transacties per seconde mogelijk zijn. Ingezeten gebruikers bedienen Grass nodes om openbare data te scrapen en te structureren voor AI-training.

Het netwerk integreert verschillende componenten zoals validators, routers en zk-SNARK proofs om data-integriteit en decentralisatie te garanderen. De innovatieve infrastructuur is erop gericht om datasets van hoge kwaliteit te leveren om de ontwikkeling van AI te versnellen, waarbij blockchaintechnologie en kunstmatige intelligentie worden gecombineerd voor een toekomstgerichte aanpak.

Wat ging er mis met de airdrop?

Hoewel de Grass airdrop bedoeld was om gebruikers te belonen voor hun bijdrage aan het netwerk, leidden de 2 miljoen gebruikers die deelnamen tot de verwatering van individuele beloningen. Early adopters, die verwachtten beloond te worden voor hun maandenlange activiteiten en referrals, werden teleurgesteld toen hun tokenbeloningen ver achterbleven bij hun verwachtingen.

De intentie van Grass om gegevensverwerking en AI-training te democratiseren door middel van gedecentraliseerde infrastructuur werd overschaduwd door zorgen over de eerlijkheid van de tokenverdeling, wat de uitdaging van het voldoen aan verwachtingen van de gemeenschap in blockchainprojecten nog eens benadrukt.

Groeipijnen voor Grass

Hoewel Grass een innovatief gebruik is van de mogelijkheden van Solana om blockchain te combineren met AI, benadrukt het recente fiasco met de airdrop de noodzaak van een meer doordachte verdeling van beloningen.

Het toekomstige succes van het project zal waarschijnlijk afhangen van het vermogen om de zorgen van de gemeenschap aan te pakken en tegelijkertijd te blijven innoveren op het gebied van gedecentraliseerde gegevensverzameling.

Lees meer over:
AIairdropGrasssolana

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....