Bitcoin koers in september: gaat de koers stijgen of verder dalen?

713 totale weergaven
Bitcoin koers in september: gaat de koers stijgen of verder dalen?

De Bitcoin koers staat in september op een spannend punt. Na een zwak einde van augustus lijkt Bitcoin ook in de eerste dagen van september niet uit het dal te komen. Het ziet ernaar uit dat de koers verder kan dalen, wat kan leiden tot een langere periode van zwakte. Een bekende crypto analist, die bekend staat als Titan of Crypto (@Washigorira), heeft twee mogelijke scenario’s geschetst voor de Bitcoin koers deze maand.

Twee mogelijke scenario’s voor Bitcoin koers in september

Volgens de analist zijn er twee richtingen waarin de Bitcoin koers kan bewegen. Het eerste scenario is een plotselinge stijging, waarbij de koers de markt verrast met een flinke sprong omhoog. In het tweede scenario kan de koers nog verder dalen voordat een sterk herstel begint in de laatste maanden van 2024.

De analist baseert zijn ideeën op de BTC/USD grafiek op de wekelijkse tijdlijn. Hierop is te zien dat Bitcoin een patroon volgt dat lijkt op een “bullish expanding triangle”. Dit patroon wordt vaak gezien als een positief teken voor de lange termijn, ook al is de koers op korte termijn volatiel. Uiteindelijk leiden beide scenario’s volgens de analist tot een stijging van de koers.

Een verrassende stijging van de BTC koers

In het eerste scenario kan Bitcoin in september flink stijgen. Deze stijging zou sterk genoeg zijn om door de bovenste grens van het “bullish expanding triangle” patroon te breken, een niveau dat al maanden als sterke weerstand geldt. Als Bitcoin deze weerstand doorbreekt, kan de koers een volledige uitbraak meemaken en mogelijk een nieuw record bereiken.

De analist verwacht dat de koers in dit scenario kan stijgen naar $150.000 in het eerste kwartaal van 2025. Dit lijkt op de sterke stijging die Bitcoin al eerder liet zien in het laatste kwartaal van 2023, toen de koers eindigde op het huidige record in het begin van 2024.

Koers kan nog even dalen

Het tweede scenario is voorzichtiger. Hierin blijft Bitcoin nog in de huidige neerwaartse fase en kan de koers in september verder dalen, mogelijk onder de $50.000. Dit zou betekenen dat de koers het laagste punt van augustus, $49.800, opnieuw test, wat een belangrijk steunpunt is.

Toch eindigt ook dit scenario niet negatief. Na een mogelijke dip in september, wordt verwacht dat Bitcoin in het vierde kwartaal van 2024 zal herstellen. Dit herstel zou dan leiden tot een stijging van de koers met een meer doel van $100.000.

Beide scenario’s verschillen dus op korte termijn, maar uiteindelijk wordt een stijging verwacht tegen het einde van 2024. Of Bitcoin in september daalt of stijgt, er is nog steeds een goede kans op een sterke comeback later dit jaar volgens de analist.

Lees meer over:
bitcoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...