Arthur Hayes: “Bitcoin koers kan dalen naar $50.000 — Altcoins in gevaar”

661 totale weergaven
bitcoin koers bear trap

Arthur Hayes, mede-oprichter van BitMEX, waarschuwt voor een mogelijke daling van de Bitcoin koers naar $50.000. Hij voorspelt ook dat altcoins het nog zwaarder kunnen krijgen. Hayes legt de focus op de impact van de dollar en het beleid van de Federal Reserve, maar hij blijft op de lange termijn positief over crypto.

Invloed van Fed beleid op de Bitcoin koers

In een blogpost beschrijft Hayes hoe de Bitcoin koers sterk reageert op veranderingen in de dollarliquiditeit. Toen de koers steeg naar $64.000 na de zogenaamde “Powell Payroll Pivot”, daalde deze kort daarna met 10%. Dit kwam volgens Hayes door veranderingen in de Reverse Repo Program (RRP) van de Federal Reserve.

Hij legt uit dat een stijging in de RRP-balans geld uit het systeem haalt, waardoor dit niet kan worden geïnvesteerd. Toen de RRP-balans met $120 miljard toenam, zakte de Bitcoin koers meteen.

Bitcoin kan verder dalen, altcoins kwetsbaarder

Hayes voorspelt dat de RRP-balans verder zal stijgen, wat betekent dat Bitcoin het moeilijk kan blijven krijgen. In het slechtste geval kan de koers langzaam dalen naar $50.000. Voor altcoins ziet hij een nog slechter scenario: die kunnen nog dieper vallen.

Hij verwacht dat de markt instabiel zal blijven tot eind september, waarna centrale banken of de overheid mogelijk zullen ingrijpen. Tot die tijd denkt hij dat Bitcoin zijwaarts zal bewegen, terwijl altcoins nog dieper kunnen wegzakken.

Op lange termijn blijft Hayes optimistisch

Ondanks deze korte termijn zorgen, blijft Hayes positief over de toekomst van crypto. Hij gelooft dat centrale banken uiteindelijk agressievere maatregelen zullen nemen om de economie te stimuleren, zoals het drukken van meer geld en verlaging van de rente.

Deze acties kunnen leiden tot inflatie, waardoor beleggers hun toevlucht zoeken tot crypto als waardeopslag en bescherming tegen inflatie. Mocht dit gebeuren, zou de Bitcoin koers op de lange termijn alsnog kunnen stijgen door de grotere vraag.

Lees meer over:
Arthur Hayesbitcoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...