Ethereum’s aantal holders schiet omhoog, Bitcoin zakt

486 totale weergaven
Ethereum's aantal holders schiet omhoog, Bitcoin zakt

Ethereum is in de afgelopen drie maanden met 3,3% is gegroeid in het aantal holders, veel meer dan Bitcoin. Dit kan goed nieuws zijn voor de Ethereum koers. Volgens gegevens van het analysebedrijf Santiment groeit Ethereum sneller dan Bitcoin als het gaat om het aantal holders. De “Total Amount of Holders” is een maatstaf die het aantal adressen met een saldo op een netwerk bijhoudt. Als dit aantal stijgt, betekent dit vaak dat er nieuwe gebruikers zijn of dat bestaande holders hun vermogen over meerdere wallets verdelen.

Stijging in aantal Ethereum holders

Een stijging in dit aantal kan betekenen dat nieuwe investeerders de markt betreden of dat oude investeerders weer terugkomen. Het kan ook wijzen op een grotere privacy, waarbij holders hun vermogen spreiden. Over het algemeen betekent een stijgende trend in dit aantal een toenemende acceptatie, wat gunstig kan zijn voor de Ethereum koers.

Als dit aantal daalt, kan dit erop wijzen dat sommige holders hun tegoeden verkopen en mogelijk tijdelijk afstand nemen Ethereum.

Ethereum’s aanhoudende groei

Ethereum heeft de laatste jaren een constante stijging in het aantal holders laten zien. In de afgelopen drie maanden zijn er 4 miljoen nieuwe holders bijgekomen. Dit staat in schril contrast met Bitcoin, waarvan het aantal houders sinds 2021 vrijwel stabiel is gebleven. In de afgelopen drie maanden heeft Bitcoin zelfs een afname van 50.000 adressen gezien.

Op dit moment heeft Ethereum bijna 127 miljoen holders, terwijl Bitcoin er slechts ongeveer 54 miljoen heeft. Dat is minder dan de helft van Ethereum’s totaal. De grootste stablecoin, USDT, heeft momenteel 6 miljoen adressen met een saldo, wat een stijging van ongeveer 230.000 in de afgelopen drie maanden betekent.

Bitcoin’s adoptie blijft achter

De stagnatie van Bitcoin kan erop wijzen dat de cryptocurrency mogelijk een probleem heeft met adoptie. Ondertussen blijft Ethereum nieuwe gebruikers aantrekken, waarschijnlijk vanwege zijn uitgebreide en use cases van stablecoins als USDT op het Ethereum netwerk

Lees meer over:
Ethereum koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...