Crypto nieuws vandaag: Volatiliteit of kansen? Ontdek wat experts zeggen

723 totale weergaven
Crypto vandaag: : Alles wat je moet weten over de laatste gebeurtenissen in de cryptowereld.
Samenvatting
idea-1
  • icon-check-purpleBitcoin koers in september: Verwachte volatiliteit biedt investeringskansen ondanks mogelijke dips
  • icon-check-purpleEthereum koers: Potentieel voor stijging naar .000, mede door Layer 2-innovaties
  • icon-check-purpleTrump en Musk’s invloed: Hun samenwerking kan de Dogecoin koers beïnvloeden
  • icon-check-purpleInstitutionele adoptie: BlackRock’s Bitcoin ETF en grote Bitcoin holdings versterken marktvertrouwen

De wereldwijde cryptomarkt heeft momenteel een waarde van $ 1,98 biljoen, een lichte daling van 0,48% in de afgelopen 24 uur. Het totale handelsvolume van de afgelopen dag bedraagt $ 60,27 miljard, wat neerkomt op een daling van 7,40%. Hiervan is $ 2,52 miljard DeFi-transacties, wat neerkomt op 4,17% van het totale handelsvolume. Het overgrote deel van de transacties, maar liefst 92,57%, komt uit stabiele munten, met een waarde van $ 55,79 miljard.

Bitcoin blijft de markt domineren met een aandeel van 56,18%, hoewel dit licht is gedaald met 0,15% in de afgelopen dag. Maar wat betekenen deze cijfers voor de komende maanden? Laten we een diepere duik nemen in wat we kunnen verwachten van Bitcoin en andere belangrijke cryptomunten in september en daarna.

BTC - Marktkapitalisatie US$ 1.113.889.043.986 Volledig verwaterde waardebepaling US$ 1.184.370.600.000 24 uur handelsvolume US$ 30.716.465.235
BTC – Marktkapitalisatie US$ 1.113.889.043.986 | Volledig verwaterde waardebepaling US$ 1.184.370.600.000 | 24 uur handelsvolume US$ 30.716.465.235

Wat doet de Bitcoin prijs in september?

September staat historisch bekend als een uitdagende maand voor Bitcoin, en 2024 lijkt geen uitzondering te zijn. Verschillende analisten hadden eerder voorspeld dat Bitcoin in september mogelijk een neerwaartse trend zou laten zien, en tot nu toe lijkt die voorspelling uit te komen. Met de inflatoire druk, de vertragende economie in grote delen van de wereld en de aanhoudende zorgen rondom renteverhogingen door centrale banken, lijkt het algemene marktsentiment bearish. Dit betekent dat investeerders voorzichtig zijn en hun beleggingen liever spreiden of zelfs deels verkopen om liquiditeit te behouden.

Echter, er zijn ook analisten die suggereren dat de volatiliteit van Bitcoin in september juist kansen biedt voor degenen die bereid zijn om risico’s te nemen. Dit komt door historische prijsbewegingen waarbij Bitcoin vaak onverwachte stijgingen vertoont na een periode van zwakte.

Bovendien suggereert de technische analyse dat Bitcoin nog steeds in staat is om te herstellen naar niveaus boven de $ 60.000 als het macro-economische klimaat gunstig wordt en er minder onzekerheid is over het Amerikaanse rentebeleid. De zwakte kan daardoor een strategisch moment zijn voor investeerders om in te stappen voordat de markt een mogelijke ommekeer ziet.

Ethereum’s potentieel: $ 4000 in zicht?

Terwijl Bitcoin worstelt met volatiliteit, blijft Ethereum een solide optie voor investeerders. Met name de vooruitgang in Layer 2-scaling oplossingen maakt Ethereum aantrekkelijker voor traders. De mogelijkheid dat Ethereum in de komende maanden naar $ 4000 stijgt, is niet ondenkbaar.

Hoewel Ethereum zijn positie als de tweede grootste cryptomunt niet heeft verloren, is er wel meer concurrentie vanuit nieuwe blockchain-projecten. Toch blijft de focus op smart contracts en DeFi-toepassingen Ethereum een aantrekkelijke optie maken, vooral nu er steeds meer institutionele adoptie is.

Ethereum’s medeoprichter, Vitalik Buterin, heeft ook een cruciale rol gespeeld in het versterken van het vertrouwen in het netwerk. Buterin heeft aangekondigd dat hij een deel van zijn Layer 2-tokens zal doneren aan goede doelen. Dit is niet alleen een nobele daad, maar versterkt ook zijn imago als iemand die betrokken blijft bij de bredere gemeenschap. Het laat zien dat er een ethische dimensie is aan Ethereum, die het onderscheidt van andere projecten die puur gericht zijn op winstmaximalisatie.

Traders doen er echter goed aan om niet te overhaasten en te wachten op duidelijke signalen vanuit de markt voordat ze instappen, aangezien Ethereum’s groei ook afhangt van factoren zoals de bredere economische situatie en mogelijke nieuwe regelgeving rondom cryptomunten.

De invloed van Trump en Musk op de cryptowereld

Een opmerkelijke ontwikkeling die recentelijk naar voren is gekomen, is de samenwerking tussen Donald Trump en Elon Musk met betrekking tot Dogecoin. Trump, die bekend staat om zijn voorliefde voor grote zakelijke deals, heeft Musk benaderd om samen te werken aan een crypto-initiatief. Dit heeft geleid tot veel speculatie in de markt over wat dit zou kunnen betekenen voor Dogecoin, een cryptomunt die al eerder in waarde steeg door de invloed van Musk.

Musk, die bekendstaat als een grote voorstander van Dogecoin, kan met zijn steun aan dit initiatief de waarde van Dogecoin verder opstuwen. Bovendien speelt het feit dat Trump mogelijk zijn eigen politieke agenda heeft, met Wyoming als een van de belangrijkste staten in zijn plan, een grote rol in deze ontwikkelingen.

Daarnaast is er het gerucht dat Trump mogelijk betrokken is bij een nieuw crypto-project dat in de staat Wyoming wordt gelanceerd. Deze beweging toont aan hoe politieke en economische krachten elkaar steeds meer beïnvloeden in de cryptowereld. Trump’s invloed zou mogelijk kunnen leiden tot een verdere groei van crypto-adoptie in de VS, vooral als hij zijn macht gebruikt om regelgeving rond crypto te versoepelen.

De betrokkenheid van Musk, gecombineerd met Trump’s politieke invloed, zou Dogecoin en andere cryptomunten die betrokken zijn bij hun projecten een nieuwe impuls kunnen geven.

Trump-familie lanceert DeFi-project om de dominantie van de Amerikaanse dollar te waarborgen

Investeringskansen: BlackRock’s Bitcoin ETF

Terwijl particuliere beleggers zich zorgen maken over de dagelijkse schommelingen in de markt, zijn institutionele beleggers juist gefocust op de langetermijnvooruitzichten van Bitcoin. Morgan Stanley heeft recentelijk onthuld dat het betrokken is bij BlackRock’s Bitcoin ETF, een van de belangrijkste ontwikkelingen in de institutionele adoptie van Bitcoin.

De betrokkenheid van zulke grote financiële spelers toont aan dat Bitcoin steeds meer wordt gezien als een solide lange termijn investeringsoptie. Dit kan op de lange termijn zorgen voor een stabielere markt en een bredere acceptatie van cryptomunten door zowel particuliere als institutionele beleggers.

De goedkeuring van een Bitcoin ETF door BlackRock zou een grote stap voorwaarts zijn voor de bredere adoptie van Bitcoin. Het zou niet alleen meer institutionele beleggers naar de markt trekken, maar ook particuliere beleggers meer vertrouwen geven in de stabiliteit en veiligheid van Bitcoin als belegging.

Voor investeerders die op zoek zijn naar veilige langetermijninvesteringen, kan dit moment juist een goed instappunt zijn, ondanks de recente volatiliteit.

Hoeveel Bitcoin Bezitten Grote Bedrijven?

Een belangrijke factor die vaak over het hoofd wordt gezien, is hoeveel Bitcoin de grootste cryptobedrijven in handen hebben. Bedrijven zoals MicroStrategy, Tesla en Grayscale zijn al enkele jaren grote spelers in de markt, en hun holdings beïnvloeden vaak de marktbewegingen. Zo heeft MicroStrategy, onder leiding van CEO Michael Saylor, een van de grootste Bitcoin-portefeuilles ter wereld. Hun vertrouwen in Bitcoin als een ‘store of value’ blijft groot, zelfs te midden van kortetermijnschommelingen.

Tesla, onder leiding van Elon Musk, heeft eveneens een aanzienlijke hoeveelheid Bitcoin in bezit, ondanks eerdere zorgen over het energieverbruik van Bitcoin-mining. Dit toont aan dat zelfs bedrijven met ecologische zorgen vertrouwen hebben in de langetermijnvooruitzichten van Bitcoin.

Grayscale, een van de grootste crypto-investeringsmaatschappijen ter wereld, beheert miljarden dollars aan Bitcoin via hun trustfondsen, en hun betrokkenheid is vaak een signaal voor andere institutionele beleggers om ook in te stappen.

Telegram’s Pavel Durov en Zijn Arrestatie in Frankrijk

Een ander groot verhaal in de cryptowereld is de arrestatie van Pavel Durov, de oprichter van Telegram, in Frankrijk. Durov brak recentelijk zijn stilzwijgen over deze kwestie en liet weten dat zijn arrestatie geen invloed heeft gehad op zijn betrokkenheid bij Telegram of het Telegram Open Network (TON). Ondanks de juridische uitdagingen blijft Telegram een belangrijke speler in de cryptomarkt, vooral vanwege zijn invloed in de wereld van digitale privacy en communicatie.

Telegram is al jaren een belangrijk platform voor de cryptogemeenschap, waar veel projecten hun gemeenschappen opbouwen en communiceren met investeerders. De betrokkenheid van Durov bij de cryptowereld, met name via TON, benadrukt de rol van Telegram als een cruciaal hulpmiddel voor zowel nieuwe als gevestigde cryptoprojecten.

De juridische problemen waar Durov mee te maken heeft gehad, lijken weinig effect te hebben op zijn invloed in de markt, en Telegram blijft een belangrijk platform voor investeerders die op zoek zijn naar betrouwbare informatie en communicatie.

Wat betekent dit voor jou?

Als investeerder biedt de huidige cryptomarkt zowel risico’s als kansen. De volatiliteit van Bitcoin in september kan beangstigend zijn voor kortetermijninvesteerders, maar voor degenen met een langetermijnvisie kunnen de recente prijsdalingen juist een kans bieden om hun portefeuilles te versterken. Ethereum biedt een interessant groeiperspectief dankzij zijn voortdurende innovaties en verbeteringen, zoals de adoptie van Layer 2-scaling oplossingen, die het netwerk toegankelijker en efficiënter maken.

Politieke figuren zoals Trump en ondernemers als Musk blijven ook een grote invloed uitoefenen op de markt, wat aangeeft dat de cryptowereld steeds meer geïntegreerd raakt met traditionele machtssferen. Institutionele beleggers, zoals Morgan Stanley en BlackRock, blijven Bitcoin zien als een waardevolle belegging voor de lange termijn, wat vertrouwen geeft aan particuliere beleggers.

Vooruitgang

De cryptomarkt blijft dynamisch en vol met onverwachte wendingen. Terwijl september mogelijk gepaard gaat met volatiliteit voor Bitcoin, kunnen slimme investeerders dit moment gebruiken om strategisch in te stappen. Ethereum biedt solide groeimogelijkheden dankzij zijn technologische vooruitgang en de voortdurende steun van zijn oprichters. Politieke ontwikkelingen en de toenemende institutionele betrokkenheid bieden verdere kansen voor de toekomst van cryptomunten.

Investeerders doen er goed aan om hun strategieën opnieuw te evalueren en te kijken naar de lange termijn, terwijl ze rekening houden met de mogelijke risico’s op de korte termijn.

Praat mee op onze socials!

Chat met onze experts via Telegram, geef je mening op Twitter of "sit back and relax" terwijl je naar onze YouTube-video's kijkt.

Door: Immanuel Rodulfo

Immanuel J. Rodulfo is een ervaren specialist in digitale marketing en communicatie, met een diepgaande kennis van blockchain-technologie en cryptocurrency. Met een academische achtergrond in communicatie en onderwijs en meer dan vijftien jaar ervaring in de sector, combineert Immanuel zijn uitgebre...