Analisten verwachten “Uptober”: Gaat de Bitcoin koers binnenkort stijgen?

1059 totale weergaven
bitcoin koers verwachting

September is meestal een moeilijke maand voor crypto. Deze maand heeft historisch gezien vaak negatieve resultaten laten zien, zowel voor cryptocurrencies als voor de Amerikaanse aandelenmarkten. Hierdoor is september vaak een tijd om risico’s te nemen. Of we nu echt het dieptepunt hebben bereikt, is nog niet duidelijk, maar veel analisten voorspellen een herstel van de Bitcoin koers in oktober.

Oktober als herstelmaand voor Bitcoin koers

In tegenstelling tot september, laat oktober vaak een positieve trend zien. Historische gegevens ondersteunen deze verwachting. De S&P 500 heeft in de afgelopen 100 jaar vrijwel altijd een daling in september laten zien. Bitcoin heeft in 8 van de 11 laatste septembers ook een daling ervaren.

De bekende analist Ali Martinez heeft onlangs een grafiek gedeeld en gezegd: “Hoewel september historisch gezien moeilijk is voor Bitcoin, komt oktober eraan. Deze maand, vaak ‘Uptober’ genoemd, staat bekend als een van de beste maanden voor Bitcoin.”

In de afgelopen tien jaar is de Bitcoin koers gemiddeld met 5% gedaald in september. Jake Ostrovskis, een OTC-handelaar bij Wintermute, is echter voorzichtig. “Hoewel het begrijpelijk is dat men naar de ‘September Effect’ kijkt vanwege de historische gegevens, maakt het beperkte aantal voorbeelden het lastig om het als een betrouwbare indicator te gebruiken,” zegt hij.

Ondanks deze voorzichtigheid ondersteunen de lange-termijn gegevens van de S&P 500 het idee van een “September Effect” voor risicovolle activa. Zach Pandl van Grayscale denkt dat veel investeerders in oktober zullen kopen vanwege het succes in het verleden.

Kan de Bitcoin koers met 50% dalen?

Ondanks deze vooruitzichten over een mogelijke stijging, heeft analist Altcoin Sherpa een zorgwekkende analyse gedeeld. Hij heeft gekeken naar periodes waarin Bitcoin met 50% of meer is gedaald, zoals in 2019 en 2021.

“Bitcoin heeft in het verleden aanzienlijke dalingen van 50% meegemaakt zonder een volledige bearmarkt, zoals we zagen in 2019 en 2021. Bijvoorbeeld, 2019 zag Bitcoin stijgen van $3.000 naar $14.000, om vervolgens terug te vallen naar $6.000 voordat het weer steeg. Altcoin Sherpa verwacht dus een mogelijke verdere daling voordat de Bitcoin koers weer kan stijgen.

Lees meer over:
bitcoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...