Gaat Bitcoin koers stijgen door verborgen bankencrisis? Robert Kiyosaki deelt zijn visie

761 totale weergaven
Gaat Bitcoin koers stijgen door verborgen bankencrisis? Robert Kiyosaki deelt zijn visie

Robert Kiyosaki, bekend als financieel adviseur en schrijver, waarschuwt opnieuw voor de kwetsbaarheid van de wereldeconomie. Hij zegt dat het huidige economische systeem teveel afhankelijk is van schulden, vooral via de obligatiemarkt. Volgens hem is dit niet vol te houden en kan het leiden tot grote financiële problemen. Maar waarom zou dit nieuws goed kunnen zijn voor de Bitcoin koers?

Robert Kiyosaki legt kwetsbaarheid van de wereldeconomie bloot

Kiyosaki legt uit dat obligaties in feite schulden zijn en dat de wereldeconomie daar volledig op drijft. Dit betekent dat de financiële stabiliteit afhankelijk is van deze schulden, wat volgens hem erg risicovol is.

Waar normale marktcrashes vaak zichtbaar zijn en mensen tijd hebben om zich voor te bereiden, zijn bankencrises vaak verborgen. Hij noemt deze verborgen crises zelfs gevaarlijker dan gewone economische crashes. In de Verenigde Staten wordt er al lange tijd gewaarschuwd voor een mogelijke recessie.

Investeren in Bitcoin als bescherming

Kiyosaki gelooft dat een grote crash onvermijdelijk is en raadt daarom aan om te investeren in fysieke activa zoals goud, zilver en Bitcoin. Hij ziet deze als een veiligere keuze dan het traditionele geldsysteem dat steeds onzekerder wordt. Volgens Kiyosaki vertegenwoordigen deze activa “echt geld” en bieden ze bescherming tegen economische instabiliteit.

Zijn standpunt wordt gedeeld door andere experts, zoals Michael Saylor, de voorzitter van MicroStrategy. Saylor voorspelt dat Bitcoin de komende tien jaar kan stijgen tot $13 miljoen, omdat het gezien wordt als een hard asset die aantrekkelijk is voor institutionele investeerders.

Bitcoin koers kan profiteren van economische onzekerheid

Ondanks de positieve verwachtingen van Kiyosaki en Saylor, is de Bitcoin koers de afgelopen maand met 6,30% gedaald naar een dieptepunt van $52.598,70. Toch laat de munt weer herstel zien en is inmiddels met 4,76% gestegen naar $56.871,55.

Volgens analisten kan Bitcoin zijn bearish bodem hebben bereikt, met een mogelijke stijging in het vooruitzicht. Als het huidige optimisme aanhoudt, zou Bitcoin binnenkort de weerstand van $60.000 kunnen doorbreken, wat zou kunnen leiden tot nieuwe hoogtepunten.

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...