Altcoins bloeien terwijl Bitcoin koers daalt: Altseason op komst?

726 totale weergaven
Altcoins bloeien terwijl Bitcoin koers daalt: Altseason op komst?

Volgens een rapport van crypto exchange Bitfinex op 9 september lijkt het erop dat beleggers nu meer interesse tonen in altcoins in plaats van alleen Bitcoin te kiezen bij dalingen. De altcoin markt laat veerkracht zien, iets wat niet vaak voorkomt bij dalingen van de Bitcoin koers. Zou dit kunnen betekenen dat een altseason om de hoek is?

Bitcoin dominantie wordt minder

De Bitcoin koers daalde op 7 september tot $52.827, wat een daling is van 10,8% vergeleken met een week eerder, volgens CoinMarketCap. Hoewel Bitcoin weer iets hersteld is naar $56.601, blijft de koers onder het belangrijke niveau van $60.000, een punt dat niet meer bereikt is sinds 30 augustus.

Terwijl de Bitcoin koers daalde, zakte ook de dominantie van Bitcoin, het aandeel van Bitcoin in de totale crypto markt, met 1,3%. Daarentegen steeg de marktkapitalisatie van andere cryptocurrencies buiten de top tien met 4,4%.

Op dit moment is de dominantie van Bitcoin 57,33%, een kleine daling van 0,50% in de afgelopen week volgens TradingView data. Dit ligt dicht bij 60%, een niveau dat Benjamin Cowen, oprichter van Into The CryptoVerse, ziet als een belangrijk punt voor de dominantie van Bitcoin.

Handelaren letten vaak op pieken in Bitcoin dominantie als een teken om Bitcoin te verkopen en hun kapitaal te verplaatsen naar altcoins.

Gaan crypto altcoins stijgen?

Het totale Open Interest (OI) van altcoins, dat het totaal aantal openstaande contracten in de markt weergeeft, is met 55% gedaald vanaf zijn hoogste punt ooit. Analisten van Bitfinex zeggen dat dit wijst op minder speculatie en mogelijke vermoeidheid onder verkopers. Sommige handelaren zien dit als een teken dat de markt sterker wordt.

De anonieme crypto analist Emperor schreef op 10 september dat de kracht van altcoins tijdens de laatste correctie en het herstel, ondanks lage Open Interest, een teken is van blijvende kracht.

Emperor voorspelt dat sommige altcoins waarschijnlijk beter zullen presteren dan Bitcoin, zowel bij dalingen als stijgingen. Hij denkt dat de parabolische fase voor altcoins dichtbij is.

Een andere handelaar, 360trader, is positief over de altcoin markt en noemt het “erg bullish”. Michael van de Poppe, een Nederlandse analist, denkt dat dit een goed moment is om altcoins te kopen. “De saaie fase is de periode van accumulatie voor een nieuwe stijging begint. Dat is de huidige staat van de altcoin markten,” schreef van de Poppe op 10 september.

Lees meer over:
altcoin seasonaltseason

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...