ETH-reserves schieten omhoog: Hoe gaat de Ethereum koers reageren?

631 totale weergaven
ETH-reserves schieten omhoog: Hoe gaat de Ethereum koers reageren?

Tijdens de laatste handelsdag zag de Ethereum koers een aardige stijging, maar het opvallende was de grote hoeveelheid ETH die naar exchanges werd verplaatst. Dit kan erop wijzen dat sommige beleggers, waaronder “whales”, zich voorbereiden om te verkopen. In de laatste 24 uur zijn de ETH-reserves met meer dan 100.000 tokens gestegen. Tegelijkertijd is de Ethereum koers voorbij de $2.400 gekomen.

Ethereum reserves stijgen flink

Ondanks de stijging van ETH op exchanges, liet de netflow data iets interessants zien. Kopers wisten de verkoopdruk goed op te vangen, waardoor er een balans ontstond tussen de vraag en het aanbod. Dit zorgde ervoor dat de Ethereum koers op een positieve manier de dag afsloot.

Volgens data van CryptoQuant is er een aanzienlijke toename te zien in de hoeveelheid ETH die naar exchanges is gestuurd. Op 13 september stonden de reserves op ongeveer 18,6 miljoen tokens. Een dag later was dit gestegen naar ongeveer 18,755 miljoen ETH, een toename van meer dan 100.000 tokens in slechts 24 uur.

Dit wijst erop dat meer handelaren hun ETH naar exchanges hebben gestuurd, waarschijnlijk om te verkopen. Vaak betekent het verplaatsen van crypto naar een exchange dat handelaren van plan zijn hun bezit te liquideren, zeker als de koers recent is gestegen.

Ethereum Exchange Reserves

Lichte schommelingen maar kans op stijging

Ondanks de hogere sluitingskoers bleef de Relative Strength Index (RSI) van Ethereum rond de neutrale lijn hangen. Dit betekent dat er nog steeds sprake is van een lichte bearish trend. Inmiddels is de koers iets gezakt naar ongeveer $2.407, een kleine correctie na de recente stijging.

Toch is het vasthouden van de koers rond de $2.400 een goed teken voor mogelijke bullish bewegingen in de nabije toekomst, zolang de kopers actief blijven.

Ethereum netflows laten sterke koopkracht zien

De netflow data van Ethereum toonde tijdens de laatste handelsdag positieve netflows van ongeveer 12.000 ETH, wat betekent dat er meer tokens naar exchanges zijn gestuurd dan eruit zijn gehaald. Dit lijkt op meer verkoopdruk, maar een diepere analyse laat zien dat de kopers niet stilzaten.

Hoewel er meer ETH werd gestort, haalden kopers bijna net zoveel ETH van exchanges. Dit zorgde voor een bijna perfecte balans tussen de inkomende en uitgaande stromen, wat hielp om de koers stabiel te houden.

Lees meer over:
Ethereum koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...