Waarom analisten een 102% stijging van de Dogecoin koers verwachten

614 totale weergaven
dogecoin koers |

De Dogecoin koers is de afgelopen week met maar liefst 13,14% gestegen. Terwijl veel andere cryptomunten te maken hebben met schommelingen, lijkt DOGE het juist goed te doen. Op dit moment staat de DOGE koers op $0,1062, na een stijging van 1,08% in de afgelopen 24 uur. Volgens crypto analist Javon Marks zou de koers van DOGE de komende tijd flink kunnen stijgen.

Kan de Dogecoin koers stijgen?

Javon Marks voorspelt zelfs een stijging van 102%, waarbij de koers kan oplopen tot $0,22 op de korte termijn. Marks baseert deze voorspelling op een belangrijke “breakout”.

In dit geval is DOGE door een dalend patroon heen gebroken, wat kan wijzen op een omslag naar een stijgende trend. Volgens Marks is deze doorbraak getest en bevestigd, wat betekent dat er een goede kans is dat de koers verder omhoog gaat.

Op de lange termijn denkt Marks dat DOGE zelfs een koers van $0,6533 kan bereiken, mits de huidige positieve trend aanhoudt.

Dogecoin koers blijft sterk in de markt

De afgelopen maand heeft DOGE een stijging van 3,55% laten zien. Volgens Marks is de doorbraak van het dalende patroon een belangrijk moment. Deze marktcondities zouden kunnen leiden tot nog meer groei voor de DOGE koers.

Daarnaast is de funding rate van DOGE positief, met een waarde van 0,01 sinds begin augustus. Dit betekent dat long traders (die geloven in stijgende koersen) short traders betalen. Dit wordt gezien als een teken van vertrouwen in de markt, omdat er meer kopers zijn dan verkopers. Hierdoor neemt de koopdruk toe, wat een goed teken is voor de koers van DOGE.

Een andere positieve factor is de OI-weighted funding rate, die laat zien dat er meer vraag is naar long posities dan short posities. Dit wijst opnieuw op een bullish (stijgende) markt.

Met de huidige marktcondities zou de DOGE koers op korte termijn de $0,11 kunnen bereiken. Als de bullish trend doorzet, kan de koers zelfs stijgen tot $0,128.

Lees meer over:
dogecoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...