Robert Kiyosaki: ‘Bitcoin, goud en zilver gaan exploderen’

717 totale weergaven
ShadowGold: Verdien passief goud met de eerste DeFi-token gedekt door echt goud!

Rich Dad Poor Dad auteur Robert Kiyosaki zegt dat bitcoin, goud en zilver op het punt staan om naar de maan te schieten. Als de Federal Reserve woensdag de rente verlaagt, verwacht Kiyosaki een grote vlucht naar “echte assets”, waarmee hij onder andere doelt op bitcoin.

Bitcoin gaat exploderen

“Bitcoin, goud en zilver staan op het punt van exploderen. Als de Fed van koers wijzigt en de rente gaat verlagen, dan gaan echte assets in prijs stijgen, omdat nepgeld dan wegvloeit uit assets als Amerikaanse staatsobligaties.

Dat geld zal vluchten naar echte assets als vastgoed, goud, zilver en bitcoin. Het maakt verder niet uit welke asset beter is, goud of bitcoin. Dat zou hetzelfde zijn als de discussie over welk automerk beter is: Ferrari of Lamborghini”, aldus Robert Kiyosaki.

Voor nu is de verwachting dat de Federal Reserve woensdag kiest voor een renteverlaging van 0,50%. Eerder was de kans op een verlaging van 0,25% nog groter, maar nu is die kansverdeling volgens de futuresmarkt in het voordeel van een verlaging van 0,50% gevallen.

Vertrouwensverlies voor de Amerikaanse dollar

Eerder dit jaar zei Kiyosaki al dat store of value assets een gigantische groeispurt zouden doormaken, omdat steeds meer investeerders het vertrouwen in de Amerikaanse dollar verliezne.

“Ze weten dat er een lange bullmarkt aankomt, omdat ze weten dat het vertrouwen in NEP geld verdwijnt. Ze weten dat de geschiedenis zichzelf zal herhalen. Ze weten wat er gebeurde in Duitsland met de Reichsmark en de Zimbabwaanse dollar. Ze weten meer en meer mensen worden eindelijk wakker.

Ze weten dat er na de crash een lange bullmarkt komt voor goud, zilver en bitcoin. Ze weten dat goud, bitcoin en zilver na de crash weer richting nieuwe all-time highs zullen klimmen”, aldus een overtuigde Robert Kiyosaki.

Op het moment van schrijven is daar even geen sprake van. De bitcoin koers komt momenteel binnen op 58.800 dollar, nadat de digitale munt eerder dit weekend nog boven de 60.000 dollar stond.

Wat dat betreft gaat alles even minder goed voor bitcoin en lijkt de markt juist wat vertrouwen te verliezen.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....