Ethereum whale verandert $87.000 in bijna $40 miljoen na acht jaar ‘hodlen’

557 totale weergaven
ethereum ether whale

De Ethereum whale begon op 16 september met het verkopen van ether tokens, terwijl er nog meer dan $38 miljoen aan ETH in zijn wallets staat. Hij heeft een strategie van ‘hodlen’.

Ethereum whale houdt 8 jaar vast

Het is een voorbeeld van een Ethereum whale die flink wat winst heeft gemaakt met een simpele koop-en-houd-strategie (‘hodl’). In februari 2016 was 1 ether circa $5 waard per stuk. Toen kocht deze investeerder 16.636 ETH op de cryptobeurs ShapeShift. Volgens het Chinese crypto-data-account EmberCN zijn de tokens gekocht voor $5,23 per stuk, wat het aankoopbedrag op $87.006 bracht.

Het blockchain-analyse-account zegt dat na ruim acht jaar ‘hodlen’, het account begon met de verkoop van een deel van zijn bezit. Op 16 september verkocht de handelaar 350 ETH voor $2.340 per token. Dat leverde deze anonieme handelaar een winst op van $819.000, bijna 10 keer meer dan de oorspronkelijke investering. De handelaar heeft na de verkoop nog steeds meer dan $38 miljoen aan ETH.

Handelaar koopt NFT van $1,5 miljoen voor 10 ETH

Hoewel een eenvoudige koop-en-houd-strategie op de lange termijn kan werken, heeft een meer complexe zet een handelaar in staat gesteld om een non-fungible token (NFT) van $1,5 miljoen te kopen met slechts $23.000.

In 2020 is het opsplitsen van eigendom van digitale verzamelobjecten een populaire trend. Een van de opgesplitste NFT’s was CryptoPunk #2386, een zeldzame Ape-thema NFT met een zonnebril en een hoofdband.

De NFT is opgedeeld in 10.000 aandelen met 257 eigenaren via een inmiddels uit de handel genomen platform genaamd Niftex. Hoewel het platform niet meer actief is, bleven de smart contracts op de blockchain bestaan, waardoor de functies nog steeds werken.

Het smart contract bevat een mechanisme waarmee handelaren een bod kunnen uitbrengen om de gefractioneerde NFT te verwerven door een aankoopbedrag in te stellen. Als niemand het bod tegenwerkt, wordt het bezit na 14 dagen overgedragen aan de bieder.

Op 28 augustus stelde een handelaar een koopbod van 10 ETH voor op de blue-chip NFT. Ondanks pogingen om dit te blokkeren, is de CryptoPunk uiteindelijk verkregen. Daarmee heeft handelaar flinke winst gemaakt.

Handelaar verliest $43 miljoen in ETH-BTC weddenschap

Maar in de zeer volatiele en soms onvoorspelbare cryptomarkt kun je ook flink veel geld verliezen in korte tijd. Helemaal als je hefboomtechnieken kan het snel de verkeerde kant opgaan. Op 14 september waarschuwt het blockchain-analyseplatform Lookonchain dat cryptomiljonair James Fickel $43 miljoen verloor in een weddenschap, waardoor zijn schuld opliep tot $132 miljoen.

De vroege ETH-investeerder en oprichter van het onderzoeksbedrijf Amaranth Foundation verwachtte dat de prijs van Bitcoin zou stijgen ten opzichte van ETH. Hierdoor plaatste de handelaar een weddenschap op deze verwachte uitkomst. Echter, Bitcoin presteerde beter dan ETH, waardoor de investeerder de weddenschap verloor.

Lees meer over:
etherEthereumwhale

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...