Oprichter Europees cryptofonds noemt Tether een $118 miljard scam – wat betekent dit voor stablecoins?

545 totale weergaven
Oprichter Europees cryptofonds noemt Tether een $118 miljard scam – wat betekent dit voor stablecoins?

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

In de dynamische wereld van cryptocurrency zijn stablecoins vaak de rots in de branding. Justin Bons, oprichter van Cyber Capital, een van Europa’s oudste crypto fondsen, heeft onlangs een opmerkelijke aanval geopend op Tether.

Hierin bestempelt hij stablecoins als een “scam” ter waarde van $ 118 miljard. Deze beschuldiging heeft de crypto community flink opgeschud, en velen vragen zich af: wat betekent dit voor stablecoins?

Waarom ligt Tether onder vuur?

Tether is al jarenlang onderwerp van discussie vanwege het gebrek aan transparantie rondom hun reserves. In de bovenstaande tweet thread op X stelde Bons dat er sinds 2021 geen enkele audit van Tether is uitgevoerd, wat volgens hem een groot probleem vormt voor de geloofwaardigheid van de stablecoin.

Bons ging zelfs zover om Tether te vergelijken met enkele van de grootste financiële schandalen uit de geschiedenis, zoals Bernie Madoff en het faillissement van FTX. “Het is een $ 118 miljard scam, groter dan FTX en Madoff samen,” beweerde hij.

Deze harde kritiek werd verder versterkt door de belangenorganisatie Consumers’ Research, die zich zorgen maakt over de risico’s voor USDT-investeerders. De kritiek is duidelijk: zonder meer transparantie kan het vertrouwen in stablecoins zoals Tether snel afnemen.

Toch blijft Tether rechtop staan

Ondanks deze zorgen blijft USDT een van de stabielste en gebruikte stablecoins ter wereld. Voor veel beleggers is Tether een essentieel middel om te traden in crypto zonder blootgesteld te worden aan de extreme volatiliteit van de markt.

Ook op het gebied van winstgevendheid laat Tether weinig te wensen over. In de afgelopen jaren heeft het bedrijf indrukwekkende cijfers neergezet. Dit maakt het een van de meest winstgevende bedrijven in de cryptowereld, met zelfs een hogere winst dan financieel gigant, BlackRock.

Dit toont aan dat Tether een sterke marktpositie heeft en in staat is om, ondanks het gebrek aan audits, stabiliteit te bieden in een vaak instabiele omgeving.

Tether all-time high marktkapitalisatie - Bron: CoinMarketCap
Tether all-time high marktkapitalisatie – Bron: CoinMarketCap

Wat betekent dit voor de toekomst van stablecoins?

Stablecoins, zoals Tether, spelen een cruciale rol in het cryptosysteem. Maar de vraag blijft: kunnen ze blijven functioneren zonder het vertrouwen van hun gebruikers? De kritiek van Justin Bons en andere waakhonden zoals Consumers’ Research‘ roept belangrijke vragen op over de toekomst van stablecoins.

Dit kan de deur openen voor nieuwere, transparantere stablecoins om de markt te betreden. Toch blijft Tether tot nu toe onaangetast aan de top staan.

Praat mee op onze socials!

Chat met onze experts via Telegram, geef je mening op Twitter of "sit back and relax" terwijl je naar onze YouTube-video's kijkt.

Nieuwe kansen in de cryptowereld: $PEPU en $MEMEBET

Terwijl de storm rondom Tether woedt, zijn er nieuwe presale crypto projecten die de aandacht van investeerders trekken, met name presales zoals Pepe Unchained en Memebet Token. Deze projecten bieden investeerders unieke kansen om vroeg in te stappen, wat in de cryptowereld vaak leidt tot aanzienlijke rendementen.

Pepe Unchained 

De Layer-2 chain is de drijvende kracht achter $PEPU. Het maakt transacties zelfs 100 keer sneller dan Ethereum en zorgt ook voor lagere kosten. Of je nu net begint of al ervaren bent, Pepe Unchained maakt de cryptowereld toegankelijk voor iedereen.

Stap je nu in tijdens de presale, dan profiteer je direct van de vroege toegang en van staking mogelijkheden. Je kunt dan de $PEPU token voor een lage prijs aanschaffen. Zodra het project een lancering op de exchanges krijgt zal de prijs alleen maar gaan stijgen.  

Presale nieuwe meme coin Pepe Unchained $PEPU

Met meer dan $ 11 miljoen al opgehaald en audits van Coinsult en SolidProof, hoef je je geen zorgen te maken over de veiligheid. Deze presale is niet alleen populair, maar ook goed doordacht en bewezen betrouwbaar.

Wil je een voordelige start? Pepe Unchained maakt het makkelijk met betalingen via ETH, USDT, BNB en zelfs creditcards. Dus, waar wacht je op?

 

Memebet Token

Memebet Token biedt de mogelijkheid om te wedden op meme coins zoals $DOGE, $PEPE of $SHIB, met ongeëvenaarde flexibiliteit. Stap je nu in tijdens de presale, dan krijg je direct toegang tot de laagste prijs voor $MEMEBET tokens en maak je kans op een deel van de 400 miljoen tokens die zijn gereserveerd voor de beste crypto airdrops. 

Memebet Token biedt een rakeback systeem voor wie, na de lancering van het Memebet casino, gokt met $MEMEBET tokens, waardoor je steeds meer tokens verdient naarmate je meer inzet. Vroege deelnemers krijgen bovendien ook toegang tot de exclusieve VIP-club, met speciale evenementen en lootboxen gevuld met echte prijzen.

memebet lootboxes

 

Dit alles gebeurt op een veilig platform, want Memebet Token heeft een volledige audit doorlopen en 10% van de totale token voorraad gereserveerd voor liquiditeit. Dat betekent geen ‘rug pull risico’s’ en extra zekerheid voor investeerders.

De unieke combinatie van meme coins en GambleFi maakt dit een kans die je niet wilt missen. Dit is het moment om in te stappen en te profiteren van de aantrekkelijke beloningen en bonussen die Memebet biedt. Claim je bonussen, en wordt onderdeel van de volgende grote gokrevolutie!

 

Wat dit betekent voor investeerders

De recente kritiek op Tether door Justin Bons heeft opnieuw de spotlight gezet op de uitdagingen en risico’s van stablecoins. Voor investeerders is het belangrijk om zowel de risico’s als de kansen in de gaten te houden. Bekijk in dit artikel ook andere nieuwe cryptomunten.

Terwijl stablecoins zoals Tether de markt blijven domineren, bieden nieuwe presales zoals Pepe Unchained en Memebet Token ook een interessante kans voor degenen die op zoek zijn naar de volgende grote stap in crypto. Ontdek meer over $PEPU en $MEMEBET en overweeg vroeg in te stappen voor het maximale rendement.

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Door: Christiaan Kopershoek

Christiaan is een crypto journalist met 12 jaar ervaring in de fintech en blockchain sector. Hij schrijft voor Bitcoin Magazine en is bekend om zijn heldere uitleg en scherpe inzichten in de wereld van gedecentraliseerde financiën. Wat Christiaan het meest waardeert aan zijn werk als journalist is ...