Goedemorgen Bitcoin: Amerikaanse centrale bank maakt vandaag belangrijke beslissing

146 totale weergaven
goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin (BTC) koers en Fed rentebesluit, wat gaat er gebeuren?

Het is een spannende week voor bitcoin. Morgen maakt de Federal Open Market Committee (FOMC) het rentebesluit bekend. De vraag is niet of de rente gaat dalen maar met hoeveel basispunten? En analisten vragen zich hardop af wat het met de bitcoin koers gaat doen. Want het beleid van de Federal Reserve kan nogal wat invloed hebben op de bitcoin prijs.

Gaat de bitcoin koers stijgen naar $65.000 later deze week en kan de prijs een nieuw record vestigen in 2024? Of gooien de Amerikaanse verkiezingen roet in het etenlater dit jaar? de prijzen van cryptomunten langer laag kan houden.

Bitcoin vergroot marktdominantie tegenover altcoins

Bitcoin’s marktdominantie heeft een nieuw hoogtepunt bereikt van 58,44%, een duidelijke indicatie dat de cryptomunt steeds dominanter wordt ten opzichte van altcoins. De grafiek toont aan dat deze dominantie de afgelopen maanden is gestegen, met een opmerkelijke piek sinds augustus. Investeerders lijken de voorkeur te geven aan Bitcoin in een periode van onzekerheid binnen de bredere cryptomarkt.

Coinbase Bitcoin op dag 1 naar market cap van $100 miljoen

Coinbase lanceert een synthetische versie van bitcoin op Ethereum. Het gaat om Coinbase Wrapped BTC (cbBTC), een door bitcoin gedekte Ethereum-token, die bedoeld is om de gebruikerservaring van DeFi-toepassingen te stroomlijnen.

Het lijkt erop dat cbBTC een succesvolle start kende, want de market cap van de token is meteen naar 100 miljoen dollar gestegen. Coinbase legde recent uit hoe gebruikers de token kunnen inzetten om hun DeFi-ervaring te stroomlijnen.

Lees meer over:
CoinbaseFed

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...