Bitcoin koers op weg naar recordhoogte: Volgende mijlpaal $65.000 in zicht

687 totale weergaven
bull bitcoin BTC

De bitcoin koers is boven de $61.000 geraakt en dat is volgens analisten een signaal dat BTC een gooi gaat doen naar een nieuwe all time high. Wat is daarvoor nodig? In maart dit jaar bereikt de koers een niveau van $73.794. Daarvoor moet de koers nog ruim 18 procent stijgen.

Bitcoin koers op weg naar nieuwe all time high?

De prijs van Bitcoin zit momenteel ruim 15 procent boven de bodem van $52.546, de stand van 6 september. Is het lek nu boven voor BTC? Volgens sommige analisten wel, waarbij ook het woord all time high wel eens valt. De Nederlandse pseudonieme analist Jelle zegt op X: “De lokale structuur van Bitcoin is hier weer bullish geworden, nadat deze hoger sloot dan de eerdere piek in september en ook een higher low vestigde.”

Hij verwijst naar de recente piek van Bitcoin op $60.670 bereikt op 13 september. Dat was weer een hogere piek dan die $59.830 op 3 september. Volgens de analist is deze opstelling sterk genoeg om de weerstand op $65.000 te doorbreken en later de congestie bij het aanbod op recordhoogte aan te pakken.

“De lokale bullish verschuiving ziet er veelbelovend uit,” schreef de pseudonieme analist Altstein Trader in reactie op Jelle’s analyse. Zodra de $65.000-grens is doorbroken, is dat een nieuw platform om verder te stijgen naar nieuwe recordhoogtes.

 

Ondertussen merkte de populaire crypto-analist Daan Crypto Trades op dat Bitcoin dicht bij de middenlijn van een dalend parallel kanaal handelde, rond $57.902.

Volgens de analist was dit een “interessante plek”, omdat een stijging van 5% boven dit niveau de weg wegmaakt voor een “grotere beweging” van ongeveer 10% hoger. Een stijging van 15% vanaf $57.900 kan de BTC-prijs boven de $66.000 brengen.

Boven de 200 MA

In een andere post zegt hij dit, om een lokale hogere high te maken moet de koers boven de $65.000 komen. Inmiddels zit de koers boven de 200 exponentiële voortschrijdende gemiddelden (EMA’s) en is goed op weg om boven de dagelijkse 200 moving average te komen.

De 200 MA is een indicator die het gemiddelde van de prijs van Bitcoin over de afgelopen 200 dagen berekent. Het is methode voor beleggers en handelaren om de langetermijntrend van BTC te identificeren. Als de prijs boven de 200 MA ligt, wordt dit vaak gezien als een bullish (opwaartse) signaal. Terwijl een prijs onder de 200 MA een bearish (neerwaarts) signaal kan zijn.

Weerstand bij $60.000

De congestie bij het aanbod rond de $60.000 is een belangrijke weerstand voor de bitcoin koers, zoals blijkt uit gegevens van IntoTheBlock. Het in/out of the money rond prijs (IOMAP)-model toont aan dat Bitcoin rond dit niveau aanzienlijke weerstand ondervindt.

De barrière bij $60.000 ligt dicht bij de prijsklasse van $60.465 en $62.278, waar ongeveer 604.760 BTC eerder werden gekocht door ongeveer 1,53 miljoen adressen. Aanvullende gegevens van CoinGlass onthullen dat er massale verkooporders rond dit niveau zijn opgebouwd. Dat is in het belang van de bears.

De liquidatie heatmap hierboven toont dat er ongeveer $40,13 miljoen aan verkooporders rond het niveau van $60.000 liggen, wat bijdraagt aan de weerstand aan de bovenkant. Ondertussen deelt Kyledoop data van CryptoQuant, waaruit blijkt dat het futures-sentiment sinds het begin van het jaar is gestegen.

Volgens CryptoQuant gaat een toename van deze metric vaak vooraf aan aanzienlijke prijsstijgingen. “Met een historische correlatie van 89% met prijsstijgingen over vier cycli, lijkt #Bitcoin klaar voor potentiële groei.”

Ook de Nederlandse analist Michaël van de Poppe ziet dat een uitbraak mogelijk is.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCkoersprijs

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...