XRP koers richting $0,60: gaan we stijgen?

950 totale weergaven
xrp-token

Als je het aan de populaire analist Aayush Jindal van NewsBTC vraagt, dan bestaat de kans dat Ripple de komende tijd gaat stijgen. De munt nadert de koers van 0,60 dollar en daarna kan volgens Jindal een pomp volgen.

Ripple reageert goed

Gisteren was het natuurlijk de beurt aan de Amerikaanse centrale bank om een renteverlaging door te voeren.

Dat resulteerde uiteindelijk in een redelijk verrassende renteverlaging van 0,50% en daar reageert Ripple redelijk goed op. Ten opzichte van 24 uur geleden staat er een stijging van 1,10% op de borden.

Nog beter zijn de prestaties van de XRP koers over de afgelopen zeven dagen. Over die periode behaalde XRP een rendement van 8,48% en lijkt er wel iets gaande bij het project dat sinds 2018 alleen maar teleurstelde.

XRP Price

Op basis van de bovenstaande grafiek concludeert Jindal in ieder geval dat Ripple zich mogelijk kan opmaken voor een nieuwe koerspomp.

Mocht XRP erin slagen om boven de 0,600 dollar te komen, dan voorziet hij daarna een koersstijging naar 0,6160 dollar.

Zijn dalingen ook mogelijk voor XRP?

Natuurlijk is het ook mogelijk dat XRP vanaf hier daalt. “Als XRP er niet in slaagt om de weerstand op 0,5920 dollar te breken, dan zou er een verse daling kunnen beginnen. De eerste steun aan de onderkant ligt in de buurt van de 0,580 dollar en het 100-uur bewegende gemiddelde. De volgende grote steun die we daarna tegenkomen ligt op het niveau van 0,5690 dollar”, zo vertelt Jindal.

Als het helemaal misgaat met XRP op de korte termijn, dan zien we straks mogelijk weer een koers van 0,5550 dollar op de borden staan.

Voor nu lijkt de munt echter, samen met de rest van de markt, aan een nieuwe stijging begonnen. Het is echter de vraag hoe lang we dat kunnen volhouden. Vooralsnog zijn de stijgingen van de afgelopen maanden immers van korte duur geweest en waren het de bears die overheersten.

Dat geldt voor Ripple helaas al sinds 2018. Wat dat betreft is het bijzonder dat het project nog altijd zoveel steun krijgt vanuit de gemeenschap.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....