Goedemorgen Bitcoin: koers blijft stijgen, grote Duitse bank start met handel in BTC

908 totale weergaven
goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin stijgt 4% na rentebesluit Fed, nu alle focus op Japan

De bitcoin koers lijkt het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank van gisteren wel te kunnen waarderen. Op het moment van schrijven staat bitcoin op een koers van 62.000 dollar en daarmee een paar procent hoger dan gisteren. Volgens Arthur Hayes is het nu tijd om de focus te verleggen naar de Bank of Japan.

Op vrijdag is het namelijk tijd voor de Bank of Japan (de Japanse centrale bank) om een rentebesluit te nemen. Een zwakkere Japanse yen, waar een renteverlaging voor nodig is, zou volgens hem resulteren in een hogere bitcoin koers.

Handel in Bitcoin en Ether nu beschikbaar bij grote Duitse bank

Commerzbank, de op één na grootste bank van Duitsland, heeft aangekondigd dat het Bitcoin- en Ether-handel zal aanbieden aan zijn zakelijke klanten in Duitsland. De dienst wordt aangeboden in samenwerking met Crypto een dochteronderneming van Deutsche Börse. Laatstgenoemde lanceerde eerder al een cryptobeurs.

De nieuwe handelsdienst is primair gericht op bedrijven en zal zich in eerste instantie concentreren op de twee grootste crypto’s: Bitcoin (BTC) en Ether (ETH). Daarnaast biedt Commerzbank ook bewaaroplossingen voor deze digitale activa, wat zorgt voor een veilig beheer van de cryptoportefeuilles van klanten. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

BlackRock’s BTC ETF heeft het moeilijk, ondanks stijgende Bitcoin koers

De Bitcoin ETF van BlackRock zag in september een minimale instroom, ondanks de prijsstijging van Bitcoin, wat de aarzeling op de cryptomarkt onderstreept te midden van aanhoudende volatiliteit.

De Bitcoin ETF van BlackRock wordt deze maand geconfronteerd met trage groei, ondanks grote marktwinsten. De iShares Bitcoin Trust (IBIT) wist in de loop van de maand slechts $6,76 miljoen binnen te halen, wat het voorzichtige sentiment onder beleggers benadrukt, ondanks de waardestijging van Bitcoin met bijna 5%.

Lees meer over:
BlackrockDuitslandkoers

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...