Ethereum is het ‘Microsoft van alle blockchains’

664 totale weergaven
Ethereum koers op weg naar $2.800? Deze signalen wijzen erop!

Ethereum (ETH) heeft het al een tijdje behoorlijk zwaar. Niet alleen het netwerk loopt flink terug in activiteit, ook de koers zakt steeds verder weg. Terwijl menig ETH-houder zich steeds meer zorgen begint te maken, liggen volgens Bitwise CIO Matt Hougan juist de kansen voor het oprapen.

De topman is ervan overtuigd dat de altcoin momenteel flink ondergewaardeerd is, en blijft optimistisch voor de lange termijn.

Ethereum worstelt, maar Bitwise-analist ziet juist grote kansen

Zo’n beetje iedere altcoin legt het al jaren af tegenover bitcoin (BTC) wat betreft de koersresultaten. Ethereum is wat dat betreft geen uitzondering. Echter hadden velen verwacht dat de altcoin inmiddels al wel een inhaalslag zou hebben gemaakt, gezien de recente lancering van zijn eigen spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) in de Verenigde Staten.

Dit is echter verre van het geval. Sterker nog: de afstand tussen ethereum en bitcoin is alleen maar groter geworden. Vorige week kon je zelfs nog in het Bitcoin nieuws lezen dat ethereum tot een nieuw dieptepunt was gedaald in zijn handelspaar met bitcoin.

Hougan, de Chief Investment Officer (CIO) van Bitwise, maakt zich in tegenstelling tot de meeste ETH-houders weinig zorgen hierom. In een nieuwe memo benadrukt Hougan dat de Ethereum blockchain nog altijd een dominante kracht is in de cryptowereld, waar giganten zoals BlackRock en Nike mee werken.

“Ethereum heeft de meeste actieve ontwikkelaars, de meeste actieve gebruikers en een marktkapitalisatie die vijf keer groter is dan die van de dichtstbijzijnde concurrent,” zei de CIO van Bitwise. Hij voegde eraan toe dat het de enige programmeerbare blockchain is met enige regelgevende steun in de VS, naast een groeiende futuresmarkt en een miljarden-dollar-ETF-markt.

Volgens Hougan onderschatten veel mensen het succes van de Ethereum blockchain, waarbij hij het omschreef als het “Microsoft van alle blockchains”.

‘Ethereum ETF’s op verkeerd moment gelanceerd’

Eind juli betraden negen verschillende ethereum spot ETF’s de Amerikaanse handelsbeurzen, maar deze stellen tot op de dag van vandaag nog maar erg teleur. Volgens Hougan is dit voornamelijk te wijten aan de timing van de lancering. Hij benadrukt namelijk dat de zomer “doorgaans trager verloopt voor zowel de crypto- als de ETF-markten”.

De fondsen zullen volgens Hougan later dit jaar alsnog in trek komen, waardoor de prijs van ether “uiteindelijk de groeiende adoptie van de verschillende toepassingen zal weerspiegelen”.

Lees meer over:
ETHEthereum

Door: Ivo Melchers

Ivo Melchers is een deskundige in crypto-redactie met een grondige beheersing van de blockchaintechnologie. Met een solide achtergrond in economische psychologie, biedt Ivo unieke perspectieven die essentieel zijn voor beleggers in deze sector. Hij leidt in het vertalen van complexe crypto-concepten...