Grayscale lanceert XRP Trust temidden van groeiende institutionele belangstelling

747 totale weergaven

Grayscale Investments heeft officieel de herlancering bevestigd van zijn XRP Trust, dat geaccrediteerde beleggers blootstelling biedt aan XRP.

Een sterke start voor de XRP Trust

De Grayscale XRP Trust werd gelanceerd in september 2024 en heeft sinds zijn debuut een indrukwekkende groei van 14,35% laten zien in zijn net asset value (NAV). Op 18 september bedroeg de NAV per aandeel van de Trust $11,79, een stijging van 3% in slechts 24 uur.

Deze robuuste prestaties wijzen op een groeiende interesse van institutionele beleggers die graag via het product van Grayscale exposure willen krijgen naar XRP.

XRP overtreft Bitcoin en andere grote crypto’s

Recente gegevens uit het wekelijkse rapport van Grayscale onthulden dat XRP de markt aanvoerde als de best presterende cryptocurrency in de top 10 op basis van marktkapitalisatie-market-cap">marktkapitalisatie.

In de afgelopen week boekte XRP een opmerkelijke winst van 9,6%, waarmee het andere belangrijke cryptocurrencies zoals Avalanche (AVAX), die een stijging van 8,4% zag, Bitcoin (BTC), die met 8,1% steeg, en Ethereum (ETH), die een bescheidener stijging van 1,9% liet zien, voorbijstreefde.

Deze prestaties worden gedeeltelijk toegeschreven aan Grayscale’s XRP Trust en speculatie rond de mogelijkheid van een toekomstige op XRP gebaseerde spot ETF. Een dergelijke ontwikkeling zou XRP mogelijk toegankelijker kunnen maken voor particuliere beleggers en nog meer institutioneel kapitaal naar de markt kunnen brengen.

Institutioneel vertrouwen groeit

Naast de positieve marktprestaties heeft XRP ook meer interesse van institutionele beleggers gezien. On-chain gegevens onthulden dat grote investeerders (“whales”) meer dan 380 miljoen XRP tokens hebben verzameld in de afgelopen 10 dagen. Deze toename in koopactiviteit suggereert een groeiend vertrouwen in het potentieel van XRP voor toekomstige winsten.

Wat is de Grayscale XRP Trust?

De Grayscale XRP Trust stelt geaccrediteerde beleggers in staat om directe blootstelling aan XRP te krijgen, zonder dat ze de digitale activa direct hoeven te kopen of te houden.

Hoewel de Trust momenteel alleen beschikbaar is voor een selecte groep institutionele beleggers, is Grayscale van plan om het bereik uit te breiden, met de hoop om de Trust uiteindelijk om te zetten in een spot ETF, in afwachting van goedkeuring door de regelgevende instanties.

Prijsbeweging en marktsentiment

In de afgelopen week is XRP gestaag gestegen, met een waardestijging van ongeveer 14%. Deze stijging komt na de herlancering van de Grayscale XRP Trust en aanhoudende speculatie over een potentiële XRP ETF. Op 20 september werd XRP verhandeld in de buurt van $ 0,59, waarbij het marktsentiment bullish bleef.

Analisten verwachten verdere groei als XRP het beter blijft doen dan andere belangrijke activa, gestimuleerd door toenemende institutionele interesse en de positieve ontvangst van de Grayscale Trust.

Nederlandse exchange met web3 wallet

OKX - trade meer dan 150 crypto’s

  • Nieuwe app en Web3 wallet in Nederland
  • Handel met andere traders
  • Verdien rente met crypto leningen
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe je eigen onderzoek.

 

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....