Houdt de Ethereum koers stand na deze grote whale transactie?

545 totale weergaven
Houdt de Ethereum koers stand na deze grote whale transactie?

Op zondag zakte de Ethereum koers met 1,67%, naar een waarde van $2.570 en een marktkapitalisatie van $309,5 miljard. Dit soort kleine dalingen zijn normaal, maar een recente transactie van een whale kan betekenen dat er mogelijk een grotere correctie aankomt. Gaat de Ethereum koers terug naar de $2.000?

Ethereum whale verplaatst grote hoeveelheid ETH

Een van de grootste factoren die de koers beïnvloedt, is het gedrag van zogenaamde “whales”. Volgens gegevens van Spotonchain heeft een grote Ethereum holder, bekend als “0x682”, 15.000 ETH (ter waarde van $38,4 miljoen) naar Kraken gestuurd.

Dit is niet de eerste keer dat deze whale voor schommelingen op de markt zorgt. In het verleden heeft dezelfde whale voor flinke koersdalingen gezorgd na vergelijkbare verkopen.

Op 25 juli verkocht deze whale bijvoorbeeld 10.000 ETH, waarna de Ethereum koers met 7,6% daalde. En op 20 augustus zorgde de verkoop van 15.000 ETH voor een daling van 2,5%. Op dit moment heeft deze whale nog steeds 26.639 ETH, ter waarde van ongeveer $69,7 miljoen. Tot nu toe heeft deze whale een grote winst van $132 miljoen behaald, wat een stijging van 86% is.

Vanwege deze geschiedenis denken sommige analisten dat de koers opnieuw naar de $2.000 kan dalen als de whale weer verkoopt.

Volgens gegevens van Santiment is het aantal Ether dat op exchanges beschikbaar is, gestegen tot 21,43 miljoen ETH. Wanneer er meer ETH op exchanges wordt opgeslagen, vergroot dit het risico op verkopen, wat extra druk kan uitoefenen op de Ethereum koers.

Zal de Ethereum koers uitbreken?

Ondanks de zorgen over verkoopdruk, heeft de koers van Ethereum de afgelopen weken een mooie herstelbeweging laten zien. De koers steeg van $2.150 naar boven $2.600, een winst van 19,28%. Deze stijging werd mede veroorzaakt door een renteverlaging van de Amerikaanse Federal Reserve en een koersstijging van Bitcoin boven de $60.000.

Op de dagelijkse grafiek van Ethereum is een “double-bottom” patroon te zien. Als dit patroon zich doorzet, kan de koers mogelijk met nog eens 6% stijgen en het weerstandsniveau van $2.800 testen. Als Ethereum door deze weerstand breekt, kan de koers boven de $3.000 uitkomen, met een mogelijke verdere stijging tot $3.500.

Lees meer over:
Ethereum koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...