AI supermunt schittert met 75% stijging in een maand – dit is waarom

990 totale weergaven
AI crypto coins leiden de markt – TAO koers bloeit met positieve financieringspercentages

AI-supermunt artificial superintelligence alliance (FET) is de afgelopen maand met een indrukwekkende 75% in waarde gestegen, waarmee het zichzelf positioneert als een van de best presterende cryptomunten in dit tijdsbestek. In dit artikel bekijken we de grote stijging en delen we de redenen waarom de koers zo hard omhoog is geschoten.

Artificial superintelligence alliance crypto explodeert in waarde

Artificial superintelligence is een nieuwe kracht op de cryptomarkt dat is ontstaan uit de samensmelting van drie grote AI-cryptoprojecten, namelijk Fetch.ai, SingularityNET en Ocean Protocol. Het is de eerste crypto-fusie ooit en met een marktkapitalisatie van enkele miljarden dollars is het de grootste op kunstmatige intelligentie gebaseerde cryptotoken ter wereld.

De afgelopen maand heeft FET meer dan $1,5 miljard bij zijn marktkapitalisatie toegevoegd, waarmee het momenteel de 23e plek van de cryptomarkt in beslag neemt met een totale waarde van iets meer dan $4 miljard.

Een maand terug, op 21 augustus, werd FET verhandeld voor grofweg $0,91. Vandaag zul je echter 74,72% meer moeten betalen met een huidige prijs van $1,60. 

Binnen de top 100-cryptomunten hebben uitsluitend sui (SUI), popcat (POPCAT) en nervos network (CKB) de AI-supermunt ‘verslagen’ met stijgingen van respectievelijk 76,01%, 106,84% en 115,87%.

Waarom stijgt FET zo hard?

Er zijn verschillende verklaringen aan te wijzen voor de koersexplosie van FET. Allereerst heeft de koers, net als de meeste andere AI-tokens, een grote correlatie met technologiebedrijf Nvidia. Het aandeel van Nvidia is de afgelopen weken sterk hersteld van zijn eerdere daling, wat FET overduidelijk geen windeieren heeft gelegd.

Daarnaast wordt de grote stijging deels ondersteund door het nieuws over een geplande investeringsronde van $6,5 miljard door OpenAI, en wordt er momenteel gestemd of AI computingplatform Cudos onderdeel wordt van de ASI-alliantie.

Tot slot is de grote uitbraak technisch te verklaren Crypto-analist Nebraskangooner meldde donderdag op socialmediaplatform X namelijk dat de FET koers is uitgebroken uit een zogenoemd inverse head and shoulders handelspatroon. Hij denkt dat de koers verder zou kunnen stijgen tot het weerstandsniveau van $1,90 – $2,15, wat een verdere sprong tussen de 19% – 35% zou betekenen.

Analist Rekt Capital toonde tevens aan dat FET zijn maandenlange neerwaartse trend heeft doorbroken, waardoor de weg volgens hem vrij is gemaakt voor een verdere stijging tot zo’n $1,80.

Natuurlijk is het verdere verloop van de FET koers ook grotendeels afhankelijk van het pad dat bitcoin (BTC) kiest om te bewandelen. De vooruitzichten zijn in ieder geval goed.

Lees meer over:
AIcrypto AI

Door: Ivo Melchers

Ivo Melchers is een deskundige in crypto-redactie met een grondige beheersing van de blockchaintechnologie. Met een solide achtergrond in economische psychologie, biedt Ivo unieke perspectieven die essentieel zijn voor beleggers in deze sector. Hij leidt in het vertalen van complexe crypto-concepten...