Ethereum zit ‘bijna op de bodem’ ten opzichte van Bitcoin

622 totale weergaven
Ethereum koers duikt omlaag: Kan ETH herstellen?

Als we de populaire analist Benjamin Cowen mogen geloven, dan is de pijn voor Ethereum ten opzichte van Bitcoin bijna voorbij. Hij denkt namelijk dat Ethereum momenteel rondt een bodem zit ten opzichte van de Bitcoin koers.

Positiever over altcoins

In een nieuwe video-update deelt Cowen met zijn ruim 800.000 abonnees op YouTube dat altcoins op termijn zullen stoppen met bloeden ten opzichte van Bitcoin. Het lijkt er volgens hem zelfs op alsof Ethereum al gestopt is met bloeden ten opzichte van Bitcoin en dat de nummer twee van de markt een bodem heeft gevonden.

Maar Cowen zegt dat de dominantie van Bitcoin – de verhouding van de market cap van BTC ten opzichte van de rest van de cryptomarkt – is nog altijd stijgende, wat suggereert dat ETH/BTC nog een klap omlaag kan krijgen.

“Ik denk dat de dominantie van Bitcoin nog altijd in een opwaartse trend zit. Ik denk dat we naar ongeveer 60% gaan, dus ik denk niet dat de dominantie van Bitcoin op een top zit. Dat is waarom ik verwacht dat ETH/BTC nog iets lager kan gaan”, aldus Benjamin Cowen.

Op dit moment ligt de dominantie van Bitcoin op 57,59%.

Ethereum sneller dan de rest

Wat Ethereum betreft verwacht Cowen dat de nummer twee van de markt weleens sneller dan andere altcoins een bodem kan vinden ten opzichte van Bitcoin.

“Er bestaat een scenario waarin ETH/BTC bodemt voordat de collectieve markt voor altcoins een bodem vindt ten opzichte van Bitcoin. Ze hoeven ook niet allemaal op hetzelfde moment plaats te vinden. […] Op dit moment lijkt ETH/BTC in de laatste fases van capitulatie te zitten.

Ik weet niet hoe laag deze gaat, maar ik geloof dat het einde van de capitulatie in zicht is voor ETH/BTC en dat we binnenkort een bodem gaan zien”, zo vertelt de analist vrolijk.

In het slechtste geval krijgen we een opleving, gevolgd door een lower low in december, zo vertelt Cowen in zijn nieuwe video. Verwacht jij ook dat Ethereum een bodem gaat vinden ten opzichte van Bitcoin of blijft de nummer twee van de markt gewoon verder dalen?

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....