Trump vs Harris: tweede debat op de agenda, zal crypto beleid worden besproken?

572 totale weergaven
Harris pro-crypto beleid
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

 

CNN heeft de presidentskandidaten Kamala Harris en Donald Trump uitgenodigd voor een tweede presidentieel debat en Harris heeft de uitnodiging geaccepteerd. Via een tweet gaf ze aan dat ze hoopt dat Trump de uitnodiging ook zal accepteren.

De kiezers kunnen daarmee volgens Harris zoveel mogelijk debatten zien voor de verkiezingen beginnen en haar campagnemanager Jen O’Malley Dillon voegt daaraan toe dat het Amerikaanse volk het verdient om de kandidaten in meer dan één debat te zien voordat ze de keuze moeten maken.

Het debat zal plaatvinden op 23 oktober in Atlanta en zal gevoerd worden in dezelfde format als met het debat van 26 juni. Als Trump ook accepteert, zullen beide kandidaten in sessies van 90 minuten vragen beantwoorden van moderators. Hier zal geen publiek bij zijn en daardoor zal het mogelijk zijn om gerichte discussies te voeren over belangrijke onderwerpen.

Campagne van Harris en pro-crypto beleid

Als vice-president van de Biden administration, sloot Harris zich grotendeels aan bij de standpunten van deze regering en daarmee stemde zij in de afgelopen jaren dus openbaar in met de mening dat crypto meer toezicht en regulatie behoeft.

Het is dan ook een verrassende ontwikkeling dat Harris nu een campagne aan het voeren is voor een pro-crypto beleid. Dit doet ze met behulp van de oprichter van SkyBridge Capital, Anthony Scaramucci. Hij adviseert Harris over het opstellen van een gunstig beleid voor de crypto sector. Dit zei hij afgelopen week tijdens de TOKEN2049 cryptoconferentie in Singapore.

De crypto community reageerde door massaal de $HARRIS aan te schaffen en de koers van deze token is in de afgelopen 24 uur daardoor met 77% gestegen naar $ 0,000014.

Scaramucci benadrukte in zijn statement wel dat het belangrijk is dat crypto geen partijpolitieke kwestie wordt en pleit ervoor dat “dat crypto in de VS een bipartisan standaard zou moeten hebben, die niet wordt beïnvloed door politieke en tribale conflicten.” De betrokkenheid van Scaramucci suggereert dat er meer focus is op hoe de volgende regering de toekomst van digitale activa in de VS zou kunnen vormgeven.

Bezorgdheid en kritiek van kiezers

Ondanks de betrokkenheid van Scaramucci, zijn er van kiezers vele sceptische uitingen. Ze geloven niet dat Harris zich daadwerkelijk pro-crypto gaat opstellen als ze verkozen wordt. Zij wijzen er bijvoorbeeld op dat Harris al jaren de kans had om in te grijpen tijdens de Bidon administration, maar dat zij dit desondanks nooit deed.

Ook maakt de oprichter van Cardano, Charles Hoskinson, zich zorgen over het mogelijke toekomstige cryptobeleid, en niet alleen in verband met de ADA Cardano koers. Hij waarschuwt bijvoorbeeld dat de betrokkenheid van Trump met Bitcoin, de regelgeving kan compliceren. Mogelijk leidt dit vervolgens tot instabiliteit als regelgevende instanties zoals de SEC negatief zullen reageren.

Hoskinson denkt daarnaast ook dat het beleid van Harris waarschijnlijk meer zal gaan aansluiten bij het huidige crypto beleid onder de Bidon administration. De Cardano oprichter benadrukt dan ook dat hij meer duidelijkheid wil van zowel Trump als Harris, over wat de precieze plannen voor hun crypto beleid gaan zijn.

Crypto als onderwerp voor de verkiezingen

Het is waarschijnlijk dat het crypto beleid een belangrijk onderwerp gaat zijn bij het volgende debat. Al in de aanloop naar het debat toe, zullen Trump en Harris op de voet gevolgd worden wat betreft alle uitspraken over crypto. Alles wat zij zeggen, zal invloed hebben op de kiezers die digitale activa zien als een belangrijk onderdeel van de Amerikaanse economie.

Wie de verkiezingen ook gaat winnen, het resulterende crypto beleid kan aanzienlijke gevolgen kunnen hebben voor de industrie. Desondanks blijven velen in de financiële wereld optimistisch over de toekomst van Bitcoin.

Bitcoin koers TradingView

De Bitcoin koers is in de afgelopen week met 8,01% gestegen naar een huidige koers van $ 63.660. De stijging heeft grotendeels te maken met de doorgevoerde renteverlagingen door de Federal Reserve. Investeerders hadden door deze actie namelijk meer ruimte om meer risico te ondernemen.

Het feit dat zowel de democraten als de republikeinen zich nu pro-crypto uitlaten, zal waarschijnlijk ook bijdragen aan het vertrouwen op de markt. Wat de groeiende Relative Strength Index (RSI) van 59.99 kan verklaren. Er wordt met het oog op de RSI zelfs gesproken van een potentieel koersdoel van $ 85k voor Bitcoin.

Praat mee op onze socials!

Chat met onze experts via Telegram, geef je mening op Twitter of "sit back and relax" terwijl je naar onze YouTube-video's kijkt.

 

Cryptoprojecten die kunnen profiteren van de pro-crypto mindset

Welke kandidaat er in november ook gekozen gaat worden, Amerika mag rekenen op een pro-crypto president als ze hun beloftes nakomen. Als er eenmaal meer duidelijkheid is over de precieze vormgeving van het beleid van de beide kandidaten, zal het vertrouwen op de markt waarschijnlijk gaan toenemen waardoor er mogelijk flinke stijgingen kunnen ontstaan.

Nieuwe cryptoprojecten kunnen vervolgens meeliften op het succes van de cryptomarkt. Op dit moment zijn er veelbelovende cryptomunten in presale die binnenkort op de exchanges gelist zullen worden en kunnen profiteren van het groeiende vertrouwen op de markt.

Pepe Unchained ($PEPU)

Sommige cryptoprojecten zullen het strengste crypto beleid niet eens opmerken en een mogelijke kandidaat daarvoor is Pepe Unchained ($PEPU). Deze bekende amfibie heeft zich namelijk weten te verlossen van de Layer-1 blockchain Ethereum, dus $PEPU lijkt alles aan te kunnen. Het zit er voor de presale bijna op, dus als je interesse hebt, sla dan je slag voor de coin mogelijk explodeert op de exchanges.

Pepe Unchained heeft een eigen blockchain ontwikkeld, namelijk een Layer-2 blockchain dat onafhankelijk functioneert bovenop het netwerk van Ethereum. Met zijn eigen blockchain, is Pepe Unchained efficiënter, goedkoper en sneller dan Ethereum. Staking rewards zijn hierdoor optimaal en dat is precies waarom het zoveel investeerders aantrekt.

Het is dan ook niet verrassend dat dit project de best scorende presale van dit jaar is. Het heeft al $ 14,7 miljoen opgehaald. Op dit moment heb je een $PEPU token voor $ 0,00983 per stuk, dus je hebt al 5000 tokens voor $ 49,15. Als je interesse hebt, wacht dan niet tot deze coin op de exchanges komt.

 

Crypto All-Stars ($STARS)

Over staking rewards gesproken, investeerders die op zoek zijn naar een interessant cryptoproject voor staking, gaan naar Crypto All-Stars ($STARS). Dit project introduceert de revolutionaire MemeVault, waarmee je staking beloningen kan verzamelen met je favoriete meme coins zoals Dogecoin, Floki Inu, TurboToken, Based Brett, Pepecoin en Shiba Inu.

Crypto All-Stars presale

In de MemeVault kun je meme coins van verschillende blockchains tegelijkertijd staken. Het voordeel hiervan is dat je rewards kunt verdienen in de vorm van $STARS. Met het vasthouden van $STARS in je wallet, ontvangen je tot wel drie keer zoveel rewards. Dit is volgens vele dus een interessante staking coin om op lange termijn vast te houden.

$STARS heeft sinds de lancering van de presale al $ 1,53 miljoen opgehaald. De nieuwe meme coin wordt op dit moment verkocht voor $ 0,0014593 per stuk, maar de prijs kan elk moment gaan stijgen. Wees er dus snel bij, want ook de APY met 967% $STARS staking rewards ziet er erg interessant uit.

 

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

 

Door: Christiaan Kopershoek

Christiaan is een crypto journalist met 12 jaar ervaring in de fintech en blockchain sector. Hij schrijft voor Bitcoin Magazine en is bekend om zijn heldere uitleg en scherpe inzichten in de wereld van gedecentraliseerde financiën. Wat Christiaan het meest waardeert aan zijn werk als journalist is ...