Bearish Ethereum nieuws: Transactiekosten stijgen, terwijl het aantal actieve accounts daalt

710 totale weergaven
ethereum transactiekosten

De transactiekosten van Ethereum zijn enorm gestegen, ondanks dat het aantal actieve accounts naar het laagste niveau van het afgelopen jaar is gedaald, wat gemengde trends in de activiteit van het netwerk benadrukt. 

Stijgende transactiekosten en dalende activiteit

De transactiekosten voor Ethereum zijn de afgelopen weken enorm gestegen, ondanks dat het aantal actieve accounts op het netwerk dit jaar naar het laagste niveau is gedaald. Eerder deze maand waren de gemiddelde transactiekosten van Ethereum gedaald tot het laagste sinds 2020, onder de $1.

Uit een inzicht van Kyledoops op X (Twitter) blijkt dat de transactiekosten van Ethereum in enkele weken een stijging van 314% zagen, van $0,85 naar $3,52:

Deze piek in transactiekosten veroorzaakte ook een aanzienlijke toename in het aantal Ethereum verbrandingen. Op 21 september werd 1.360 ETH verbrand, wat en stijging van 1.600% is ten opzichte van eerder deze maand.

Grootste gasverbruikende contracten

Uniswap, vooral de V2-variant, stond afgelopen maand bovenaan de lijst van de grootste gasverbruikende contracten op het netwerk. Andere grote gebruikers van Ethereum-gas waren onder meer op Telegram gebaseerde bots, zoals Maestro en Banana Gun, net als transacties met stablecoins.

Dalende activiteit op Ethereum

Ondanks de stijging van de kosten en het burn-percentage is het zevendaagse voortschrijdend gemiddelde van actieve account op Ethereum gedaald naar het laagste punt van het jaar tot nu toe, met een daling van 11% ten opzichte van eerder deze maand. Op het moment van schrijven zijn er ongeveer 385.000 accounts actief, wat het laagste niveau is sinds december 2023.

De cryptogemeenschap heeft onlangs Ethereum opnieuw onder de loep genomen, waarbij gekeken werd naar de verhouding in marktkapitalisatie tussen ETH/BTC. Deze heeft recent de laagste waarde bereikt sinds 2021, wat leidde over discussies over de positie van Ethereum.

Daarnaast zien Ethereum stakers hun dagelijkse inkomsten op het laagste punt in zes maanden staan. Dit benadrukt de uitdagingen waarmee het netwerk wordt geconfronteerd, ondanks dat de token qua marktkapitalisatie de op één na grootste cryptocurrency blijft.

Wat betekent dit voor Ethereum?

Op het eerste gezicht lijkt dit niet zoveel te betekenen voor Ethereum, maar op de lange termijn kunnen de stijgende transactiekosten en de dalende activiteit de Ethereum koers aanzienlijk omlaag drijven. Hierbij is het vooral de vraag hoe Ethereum nieuw bullish momentum kan krijgen en voor nieuwe liquiditeit kan zorgen.

Lees meer over:
Ethereum transactiekosten

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...