Charles Hoskinson reageert op update over Cardano Bitcoin correlatie

992 totale weergaven
ada cardano koers

Elk blockchainprotocol, inclusief Cardano (ADA), streeft naar groei en heeft daarbij een grote behoefte om samen te werken met ketens met veel liquiditeit. Dit geldt ook voor Cardano, waar een nieuwe brug het helpt om verbinding te maken met het Bitcoin netwerk. Wat betekent dit voor de koers?

Cardano en Bitcoin interoperabiliteit

Het is elraulito, de CTO van FluidTokens, die een onthulling doet op X. Hij zegt dat door een slim contract op Plutus V3 een Bitcoin wallet in staat is om Cardano direct te besturen. Dit doorbraak heeft diverse gevolgen, omdat het bitcoin gebruikers in staat stelt om ADA-tokens te versturen. Ook is staking in elke Cardano-pool mogelijk zonder dat er een nieuwe wallet nodig is.

Ethereum zien analisten als de beste blockchain voor innovaties in gedecentraliseerde financiën (DeFi). Bitcoin komt steeds vaker in beeld als netwerk van onconventionele betalingstransacties. Het bouwen van een product dat Bitcoin- en Cardano-houders helpt om vrij waarde over te dragen, creëert een nieuwe economie.

Reactie van Charles Hoskinson

Cardano-oprichter Charles Hoskinson reageert op de update met een GIF die verrassing uitbeeldt op X. De oprichter van Cardano staat bekend als een sterk pleitbezorger voor solide technologie en zet zich in om het protocol op te stellen voor langdurig succes.

Oorspronkelijk was Cardano’s ontwerp gericht op concurrentie met Ethereum, maar Charles Hoskinson lijkt nu een geavanceerdere visie te hebben om Bitcoin uit te dagen. In een recent rapport spreekt de Cardano-oprichter negatief over de langetermijnoverlevingskansen van Bitcoin, vanwege het vermeende gebrek aan decentralisatie-eigenschappen van het pionierende netwerk.

Cardano is ooit beschuldigd van centralisatie, maar dit veranderde recentelijk met de implementatie van de Chang hard fork op het mainnet. Tijdens de langverwachte Voltaire Era is de governance van Cardano effectief overgedragen aan de community. Met de vele manieren waarop Cardano momenteel innoveert, hoopt de oprichter dat het op de lange termijn niet alleen Ethereum, maar ook Bitcoin zal overtreffen in belangrijke prestatiemaatstaven.

Wat is de koers van Cardano?

ChatGPT voorspelt dat Cardano op 30 september 2024 een prijs van $0,80 zal bereiken. Dit betekent dat de token, die momenteel handelt rond $0,3569 en de afgelopen 24 uur met 1,14% is gestegen, met 124% zal moeten toenemen om deze voorspelling te halen.

Volgens ChatGPT zijn er verschillende factoren die deze voorspelling ondersteunen, waaronder de sterke fundamentele basis van Cardano, voortdurende technologische ontwikkelingen en de groeiende adoptie van het blockchain-platform.

Naarmate Cardano zijn roadmap blijft uitvoeren, met nieuwe functies zoals Hydra voor schaalbaarheid en verbeterde ondersteuning voor gedecentraliseerde applicaties (dApps) en slimme contracten, wordt verwacht dat deze vooruitgangen de vraag en het nut van ADA zullen vergroten, niet alleen om de voorspelde prijs te bereiken, maar ook op de lange termijn.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...