$16 miljard vrijgave door FTX: Wat gebeurt er met de cryptomarkt?

698 totale weergaven
ftx-logo

FTX bereidt zich voor om $16 miljard uit te keren aan haar crediteuren, waarbij experts een potentiële impuls voor de cryptomarkt voorspellen naarmate de uitbetalingen bijna zijn voltooid. 

Nu het jaar bijna ten einde is, ontvouwen zich ook enkele belangrijke ontwikkelingen met betrekking tot de distributie van fondsen van de ingestorte crypto-exchange FTX. Nu de oprichter Sam Bankman-Fried veroordeeld is, lijkt het er nu op dat uitbetalingen aan getroffen klanten aan bod gaan komen. Maar wat is de impact hiervan op de cryptomarkt?

$16 miljard opzij gezet voor schuldeisers door FTX

Uit recente rapporten van FTX blijkt dat er $16 miljard opzij is gezet voor uitkering aan de schuldeisers. Xremklin deelde de rapporten op X (Twitter):

Marktexpert MartyParty heeft bewijsmateriaal van gebruikers benadrukt dat erop wijst dat het proces zijn voltooiing nadert. Een gebruiker, die het grootste gedeelte van zijn bezittingen al had opgenomen voor het faillissement van FTX, vertelde in een bericht op X (Twitter) hoe hij een e-mail had ontvangen voor de betalingsvereisten, waar MartyParty op reageerde:

De gebruiker had in zijn bericht gezet dat het een klein bedrag is en hij van plan is het te herinvesteren in Bitcoin. Dit nieuws wijst op een potentiële herinvesteringstrend onder FTX-crediteuren, waarbij velen van de crediteuren kunnen kiezen voor het herinvesteren van hun uitbetalingen in grote cryptocurrencies, zoals Bitcoin.

Ook Xremlin, van het eerste bericht, suggereert dat een deel van de $16 miljard opnieuw de cryptomarkt zou kunnen betreden, wat de koopactiviteit voor Bitcoin en Solana zou kunnen stimuleren.

Wat is de impact hiervan op de cryptomarkt?

Analisten zijn van mening dat de uitbetalingen een aanzienlijke impact kunnen hebben op de bredere cryptomarkt. De gedistribueerde fondsen zijn afkomstig van activa die door de Amerikaanse overheid zijn geliquideerd en die oorspronkelijk zijn verworven via verduisterde activa van klanten.

Met deze liquiditeitsinjectie verwachten experts een prijsgroei naarmate meer gebruikers hun kapitaal herinvesteren. In tegenstelling tot eerdere marktgebeurtenissen, zoals de terugbetalingen van Mt. GOX, die de liquiditeit juist wegtrok, zou deze distributie juist meer kapitaal naar de cryptomarkt brengen.

Velen blijven optimistisch en verwachten dat de uitkering zowel FTX crediteuren als het bredere crypto-ecosysteem ten goede zal komen. We kunnen in ieder geval verwachten dat de uitbetaling de komende weken aanzienlijke liquiditeit zal opleveren. Dit kan mogelijk het bullish sentiment bevorderen, aangezien de native token van FTX al bescheiden winsten ziet.

Lees meer over:
FTXterugbetaling

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...