Ethereum bulls moeten vechten om koers boven de $2.600 te houden

775 totale weergaven
Ethereum koers na whale verkoop

Ethereum kende tot nu toe een goede septembermaand, maar data suggereert dat het vasthouden van de 2.600 dollar een uitdaging wordt. De stijging van de Ethereum koers van de afgelopen dagen is vooral het gevolg van de renteverlaging van de Amerikaanse centrale bank.

Amerikaanse centrale bank helpt Ethereum

Met de renteverlaging van 0,50% gaf de Amerikaanse centrale bank het signaal dat er lagere rentes en in ieder geval minder streng monetair beleid aankomt.

Als gevolg daarvan bereikte de S&P 500 een all-time high op 24 september, terwijl investeerders zich op hetzelfde moment wat meer zorgen maken over de gezondheid van de economie.

Zo zijn de rentes op 2-jarige staatsobligaties gevallen naar het laagste niveau in 24 maanden, terwijl investeerders dekking proberen te zoeken in die staatsobligaties.

Zoomen we verder uit? Dan zien we dat Ethereum over de afgelopen vier maanden met 33% daalde. Die dalingen waren onder andere het gevolg van de tegenvallende lancering van de Ethereum ETFs, die tot nu toe voor 684 miljoen dollar aan uitstromen moesten noteren.

Bulls hebben de overhand?

Op de optiemarkt staat er momenteel voor 2,77 miljard dollar aan open interest, waaronder 1,82 miljard dollar aan call-opties en 0,95 miljard dollar aan put-opties. Daarmee hebben de bulls de overhand, want call-opties zijn mensen die inzetten op een positieve uitkomst; op koersstijgingen dus.

Er staan voor 1,47 miljard dollar aan opties open die een koerstarget van 2.700 dollar of hoger hebben. Haalt Ethereum die koersen niet? Dan blijven deze opties waardeloos.

De deadline ligt op 27 september. Wat dat betreft zou de markt dus snel moeten reageren en de Ethereum koers naar een hoger niveau moeten tillen.

Het kan best zijn dat we in aanloop naar die deadline wat volatiliteit gaan zien voor Ethereum. Er staat een hoop geld op het spel, dus daar kan nog wel een klein spelletje gespeeld worden op de korte termijn.

Op het moment van schrijven klokt de Ethereum koers binnen op 2.620 dollar. Om die vele call-opties nog wat waard te maken, moet Ethereum dus nog verder omhoog.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....