Gaat Mark Cuban het huidige hoofd van de SEC, Gary Gensler, vervangen? 

2906 totale weergaven
Mark Cuban wil hoofd van de SEC worden |

We hoeven niet onder stoelen of banken te steken dat het huidige hoofd van de Securities and exchange commission (SEC), Gary Gensler, op zijn zachts gezegd, zeer kritisch is op de crypto sector. De focus van Gensler op crypto bedrijven is bijzonder intens en opmerkelijk te noemen. Mark Cuban is zeer kritisch op deze houding van het hoofd van de SEC. Nu zegt hij in een interview dat hij “die functie wel zou willen bekleden”. 

Wie is Mark Cuban? 

Mark Cuban is een Amerikaanse ondernemer en investeerder, geboren op 31 juli 1958. Hij is eigenaar van de NBA-club Dallas Mavericks en mede-oprichter van Broadcast.com, dat in 1999 voor bijna 6 miljard dollar aan Yahoo werd verkocht. Cuban is ook bekend van het tv-programma “Shark Tank,” waar hij start-ups ondersteunt.

In de crypto wereld staat Cuban bekend om zijn voorliefde voor cryptocurrency en blockchain-technologie. Hij pleit voor duidelijke regelgeving en heeft openlijk kritiek geuit op de SEC, wat hem tot een invloedrijke stem maakt voor de crypto-gemeenschap. Zijn steun voor innovatie en transparantie in de sector draagt bij aan de groei en acceptatie van cryptocurrencies. Cuban weet de crypto wereld vaker op te schudden met gewaarde uitspraken.

Wat wil Cuban?

In een interview met Fox Business werd Cuban gevraagd naar mogelijke posities in het kabinet van Kamala Harris. Hij benadrukte de behoefte aan een nieuw hoofd van de SEC en stelde dat de huidige voorzitter, Gary Gensler, niet in het belang van de sector handelt. Hij zei: “Dat zou de functie zijn die ik zou willen bekleden.”

 

 

Net als Elon Musk wil Cuban een rechtvaardiger optreden van de SEC, minder kritische focus op de crypto sector en een pro-actieve houding richting crypto bedrijven.

Waarom komt Cuban nu met deze uitspraken?

Op 24 september vond een hoorzitting plaats waar het beleid van de SEC “onder de loep” werd genomen. Tom Emmer, lid van het huis van afgevaardigden, ondervroeg Gensler. Hij noemde hem “destructief” en hekelde Gensler verschillende malen tijdens de zitting vanwege zijn agressieve aanpak van de cryptomarkt.

Deze kritische houding van Gensler blijkt eens te meer uit een interview op CNBC news, quote: “Zowel mijn voorganger als ik hebben gezegd dat Bitcoin geen waardepapier is. Je kunt er nu via ETF’s in beleggen.”

 

 

Dit momentum pakt Cuban aan om aan te geven dat hij de functie van Gary Gensler graag zou willen overnemen.

Hoe reageert de crypto gemeenschap?

Pro-XRP advocaat John Deaton reageerde op Cubans opmerkingen via zijn X-account en zei: “Ook al ben je het niet eens met @mcuban over bepaalde punten, objectief gezien zou hij een verfrissing zijn en een welkome verandering ten opzichte van de wetteloosheid die Gensler vertegenwoordigt.”

Deaton herinnerde eraan dat Cuban, net als Brad Garlinghouse en Chris Larsen die recentelijk de SEC uitdaagden, eerder te maken had met de grove “overreach” van de SEC. Cuban heeft de druk van SEC-prosecutors weten te weerstaan en uiteindelijk zijn strijd tegen het agentschap gewonnen. Sinds 2013 heeft hij via verschillende amicus briefs bijgedragen aan het debat over hoe de SEC verbeterd kan worden.

Deaton voegde eraan toe: “Het zou op zijn minst ironisch zijn als iemand als Mark Cuban of Brad Garlinghouse de leiding zou hebben over het agentschap dat hen onterecht heeft aangevallen.”

Cuban wijdt ook uit over Kamala Harris

In een ander gesprek met CNN ging Cuban in op de uitdagingen waar Harris mee te maken heeft bij het sluiten van deals. Hij is van mening dat ze niet in de problemen zit, maar gewoon de tijd neemt om haar strategie uit te stippelen. Hij merkte op dat ze in een periode van 45 tot 50 dagen haar populariteit heeft omgebogen van negatief naar competitief. Cuban denkt dat Donald Trump zich meer zorgen moet maken over zijn positie nu Harris’ momentum steeds sterker wordt. Hij prees haar recente toespraak, waarin ze haar pro-business houding en bereidheid tot samenwerking met bedrijven duidelijk maakte.

Wat betekent het als Cuban daadwerkelijk hoofd van de SEC wordt?

Als Mark Cuban daadwerkelijk deze positie weet te veroveren, zal dit een positieve boost geven aan de crypto sector. Het feit dat hij minder streng zal zijn voor crypto bedrijven is op zich al enorme winst, maar de beeldvorming van een crypto liefhebber als hoofd van de SEC zal enorm bullish zijn voor de markt.

 

Bron: https://en.wikipedia.org/wiki/Mark_Cuban 

Lees meer over:
Gary Genslermark cubanSEC

Door: Christiaan Kopershoek

Christiaan is een crypto journalist met 12 jaar ervaring in de fintech en blockchain sector. Hij schrijft voor Bitcoin Magazine en is bekend om zijn heldere uitleg en scherpe inzichten in de wereld van gedecentraliseerde financiën. Wat Christiaan het meest waardeert aan zijn werk als journalist is ...