Goedemorgen Bitcoin: koers schiet omhoog, AFM waarschuwt

1241 totale weergaven
goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin koers schiet naar $65.000

De bitcoin koers schiet vandaag naar $65.000. Op het moment van schrijven staat de prijs op $65.270. De totale marktkapitalisatie van bitcoin bedraagt nu $1,29 biljoen. Dat is niet voor iedereen goed nieuws, want veel handelaren werden geliquideerd. Door te speculeren op een lagere prijs (shorts) gingen er honderden miljoenen dollars verloren.

AFM waarschuwt voor ‘pump and dump’ in cryptosector

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) uit haar zorgen over marktmanipulatie bij de handel in cryptovaluta. Met name de zogenoemde ‘pump and dump’-praktijken vormen een risico voor beleggers, waarbij deelnemers kunnen worden gedupeerd. Onder de nieuwe cryptowetgeving Markets in Crypto-Assets Regulation (MiCAR), die op 30 december 2024 van kracht wordt, wordt het organiseren van en deelnemen aan dergelijke activiteiten verboden.

De vraag naar Bitcoin ETF’s groeit door China’s kapitaalinjectie

China’s recente kapitaalinjectie van $142 miljard wekt optimisme op bij beleggers, omdat analisten een stijging van de vraag naar exchange-traded funds (ETF’s) voorspellen en een positieve invloed op de Bitcoin-prijzen door de instroom van liquiditeit.

China’s economische vertraging heeft ertoe geleid dat de centrale bank, de People’s Bank of China (PBoC), een grootschalig stimuleringspakket heeft geïmplementeerd.

Lees meer over:
AFMChinaETF

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...