Analisten: Bitcoin zit in een goede positie boven de $65.000

737 totale weergaven

De bitcoin koer steeg op 26 september al naar een lokaal hoogtepunt van 65.851 dollar. Op het moment van schrijven handelt bitcoin enkele honderden dollars lager, maar dat mag de pret niet drukken. Volgens veel analisten zit bitcoin “in een goede positie.”

Bitcoin in een goede positie

Bitcoin zette het herstel van de afgelopen weken door op 26 september, gedekt door renteverlagingen en stimuleringen in China en de perceptie dat Amerika erin slaagt om een zachte landing te fabriceren.

Voor analisten is het verder bullish dat bitcoin een dagsluiting boven het 200-daagse gemiddelde van 63.855 dollar wist te fabriceren.

Daan Crypto Trades durft zelfs te stellen dat de complete marktstructuur van bitcoin ineens weer bullish is op de dagelijkse grafiek, en dat ook de sluitkoers boven het 200-daagse gemiddelde gerealiseerd is.

Ook Rekt Capital legt in een nieuwe analyse uit dat bitcoin in een goede positie zit.

Volgens Rekt Capital kan het nog maximaal een paar dagen duren voordat bitcoin uit zijn post-halving accumulatierange breekt. Tot die conclusie komt Rekt Capital op basis van de cycli van 2016 en 2020.

Beste september aller tijden voor bitcoin

Het opvallende is dat bitcoin momenteel 9% in het groen staat in september. Daarmee is bitcoin bezig aan de beste septembermaand uit de geschiedenis.

“Mij was vertelde dat september historisch gezien een slechte maand is. Waarom staan we dan op 65.000 dollar?”, zo vraagt de pseudonieme analist Honey zich af.

Daar heeft Honey een interessant punt, want hiermee laat bitcoin eigenlijk zien dat je prestaties uit het verleden nooit direct kunt doorvertalen naar het heden.

Ook de hoge verwachtingen over Q4 kunnen mogelijk de ijskast in. Uiteindelijk hangt alles af van de omstandigheden van de dag en kun je niet stellen dat Q4 eigenlijk altijd wel een positieve maand voor bitcoin zal worden.

Dat zou kunnen, maar als er bijvoorbeeld een recessie uitbreek in Amerika, dan hoeft het vierde kwartaal helemaal niet zo bullish en positief uit te pakken.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....