PEPE concurrent bereikt $15 mln mijlpaal in crypto presale – meest veelbelovende crypto meme trend?

600 totale weergaven
pepe uncahained presale L2 succes
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Een nieuwe meme coin met Pepe thema en zijn eigen Layer 2 blockchain op Ethereum, heeft de oogverblindende mijlpaal van een presale opbrengst van $ 15 miljoen overschreden alsof het niets is, en de naam is Pepe Unchained ($PEPU). 

Meme coins fans hebben zich deze zomer massaal verzameld bij Pepe Unchained om te kunnen profiteren van de fabuleuze staking rewards, de lagere kosten en transactie snelheden die tot wel 100x sneller gaan voor $PEPU transacties tegenover de ERC-20 meme coin concurrenten.

Wie er vroeg bij is, kan eventuele winsten maximaliseren, want over ruim een dag zal de prijs per $PEPU token weer gaan stijgen van $ 0,00986 naar $ 0,00987 voor de volgende ronde.

In een tweet op X van eerder deze maand, zagen hoe het team van Pepe Unchained de roadmap deelde. Volgens het team zal het project een custom Layer 2 decentralized exchange (DEX) worden met goedkope swaps tussen $PEPU en andere tokens die ondersteund zullen worden. Verder zal de Pepe Foundation helpen om het gehele ecosysteem te financieren waarbij de beste developers zullen bijdragen aan de omgeving.

De ICO zal de waarde van de token waarschijnlijk optillen, maar als de token eenmaal gelist is op de exchanges, dan kan de waardering voor de coin wel eens door het dak gaan.

Wie dus nieuwsgierig is naar de coin, kan dus maar beter actie ondernemen, want er is voor het kopen van $PEPU waarschijnlijk nooit meer een kans als deze. Op dit moment heb je al 10.000 $PEPU tokens voor nog geen $ 100.

Wil je weten hoe deze Layer 2 token zijn holders meer biedt dan een flinke doses humor en speculaties over de mogelijkheden? Lees gerust verder.

Hoe Pepe zich “Unchained” met $PEPU

De derde grootste meme coin van dit moment is de original Pepe ($PEPE) met een marketcap van $ 3,5 miljard.

Oorspronkelijk is Pepe een karakter uit de webcomic Boy’s Club door Max Furie. Pepe werd bekend om zijn catchphrase “feels good, man”. Pepe werd daarmee een grote ster in de wereld van memes, zo kwam hij zelfs tevoorschijn tijdens de protesten in Hong Kong.

Je zou bijna vergeten dat Boy’s Club uitkwam vier jaar voordat Bitcoin de wereld van crypto introduceerde in 2009.

Vele karakters uit de comic van Furie hebben sinds de lancering van $PEPE ook een eigen token gezien, maar geen van deze crypto’s raakte ooit zo succesvol als $PEPE. Maar dat betekent niet dat er geen successen waren.

Zo werd onlangs nog Brett coin ($BRETT) gelanceerd, heeft deze week een mijlpaal doorbroken met een marketcap van $ 1 miljard en de $PEPECOIN, de na-aper van $PEPE, behaalde al een half miljard.

Het mogen dus duidelijk zijn dat dergelijke coins de potentie hebben om hoog de lucht in te schieten en zeker cryptomunten met toekomst kunnen zijn. Als je precies een jaar geleden $PEPE gekocht had, dan zou je stash nu 1395% groter zijn. $BRETT werd gelanceerd in februari en wie tijdens de presale al instapte, heeft een stijging gezien van bijna 9000%.

Maar vooral HODLers van de $PEPE na-aper $PEPECOIN hebben een fenomenale stijging gezien van maar liefst 24326% ten opzicht van een jaar geleden.

Dan vraag je je misschien af wat $PEPU zo anders maakt dan zijn Boy’s Club voorgangers. Bij andere Pepe coins zien we dat investeerders hun volatiliteit gebruiken om ze bij hoge koers stijgingen snel te verkopen, maar met de features die $PEPU biedt, is het veel interessanter om deze meme coin te HODLen (holding on for dear life).

Praat mee op onze socials!

Chat met onze experts via Telegram, geef je mening op Twitter of "sit back and relax" terwijl je naar onze YouTube-video's kijkt.

 

Wat zijn de voordelen van Pepe’s Layer 2?

Met zijn eigen gepatenteerde Ethereum Layer 2 blockchain, is Pepe Unchained de eerste Pepe token die een eigen blockchain gebouwd heeft.

Commercieel gezien, is Ethereum de belangrijkste blockchain. Dit komt doordat het een grote community heeft met application developers en gebruikers. Zij hebben er samen voor gezorgd dat het Ethereum-netwerk de belangrijkste blockchains is voor decentralized finance (DeFi).

Het nadeel aan Ethereum is alleen dat het maar 15 transacties per seconde (tps) kan verwerken en dat zorgt ervoor dat er ophopingen ontstaan op het netwerk en er ook nog eens hogere transactiekosten zijn. Daarom hebben developers meerdere Layer 2 protocollen ontwikkeld.

Deze L2 protocollen zitten bovenop het hoofdnetwerk van Ethereum, maar kunnen transacties onafhankelijk verwerken voordat ze aan de blockchain ledger van de L1 toegevoegd worden.

Polygon ($POL, eerder $MATIC) is een bekend voorbeeld van een Layer 2. De maximale tps van dit netwerk is 492 transacties.

Tezamen hebben alle Layer-2 protocollen een marketcap van meer dan $ 20 miljard.

De eerste meme coin die van deze technologie gebruikmaakt om token holders mogelijk een meer waardevol asset te kunnen bieden dan we van meme coins gewend zijn, is dus Pepe Unchained.

Met de L2 van Pepe Unchained, gaan transacties 100 keer sneller dan met Ethereum. Met de schaalbaarheid, kan de blockchain zelfs het werk op het hoofdnetwerk ontlasten.

Vergeleken met Layer-1 meme coins, biedt Pepe Unchained ook nog eens hogere staking beloningen, met een variabele opbrengst die momenteel op 136% APY staat.

Pepe Unchained zal een directe en goedkope bridge tussen Pepe Unchained en Ethereum’s Layer 1 verzorgen en daarnaast lanceert het ook een block explorer zodat gebruikers alle transacties op Layer 2 kunnen bekijken.

De tokenomics van Pepe Unchained

Pepe Unchained heeft een totale token supply van 8 miljard $PEPU en het grootste gedeelte hiervan, namelijk 40% (3,2 miljard $PEPU tokens), is beschikbaar voor de presale. Een behoorlijke hoeveelheid is ook gereserveerd voor staking, namelijk 30% (2,4 miljard $PEPU). 

pepe unchained tokenomics

Verder is de rest van de tokens redelijk gelijkmatig verdeeld over de marketing (10%), DEX-liquiditeit (7,5%), projectontwikkeling (7,5%) en de Pepe Unchained’s Layer 2 treasury (5%).

Om meer over Pepe Unchained te weten te komen, ga je bijvoorbeeld naar accounts op X en Telegram.

 

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

 

Lees meer over:
Meme coinpepe unchained

Door: Christiaan Kopershoek

Christiaan is een crypto journalist met 12 jaar ervaring in de fintech en blockchain sector. Hij schrijft voor Bitcoin Magazine en is bekend om zijn heldere uitleg en scherpe inzichten in de wereld van gedecentraliseerde financiën. Wat Christiaan het meest waardeert aan zijn werk als journalist is ...