Bitcoin koers ziet mogelijke bullish trend: Exchanges uit de VS herwinnen BTC dominantie

739 totale weergaven
bitcoin-bull

Amerikaanse platforms herwinnen de dominantie van Bitcoin, wat duidt op een potentiële bullish trend nu spot-ETF’s meer traditionele beleggers aantrekken.

Amerikaanse platforms herwinnen Bitcoin dominantie

De recente verschuiving in Bitcoin-bezit suggereert dat in de VS gevestigde platforms hun dominantie op de cryptomarkt herwinnen, wat een opmerkelijke impact zou kunnen hebben op de prijs van Bitcoin. Volgens on-chain gegevens verzamelen Amerikaanse beurzen en fondsen meer BTC in vergelijking met platforms in andere delen van de wereld.

Dit blijkt uit een recente post op X (Twitter) van Ki Young Ju, CEO van CryptoQuant:

Deze trend wordt gevolgd met behulp van de ‘US to The Rest Reserve Ratio’, die het aandeel Bitcoin meet dat in handen is van Amerikaanse entiteiten versus mondiale entiteiten. Een stijging van deze maatstaf geeft aan dat meer Bitcoin naar Amerikaanse beurzen verhuist, terwijl een daling een toename van Bitcoin bezit door niet-Amerikaanse platforms toont.

Stijgende trend

Deze indicator bereikte een dieptepunt in 2023, na een scherpe daling tijdens de bearmarkt van 2022. Destijds stroomde Bitcoin aanzienlijk naar niet-Amerikaanse landen, waardoor het aandeel van in de VS gevestigde instellingen afnam.

In 2024 heeft zich echter een ommekeer voorgedaan, waarbij de statistiek een stijgende trend vertoont. Deze verschuiving valt samen met de goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s door de Amerikaanse SEC eerder dit jaar. Deze financiële producten, ontworpen om traditionele beleggers een vertrouwd beleggingsinstrument te bieden, hebben geleid tot hernieuwde belangstelling voor Amerikaanse Bitcoin platforms.

Bullish scenario voor Bitcoin koers

De stijging van de BTC-ratio tussen de VS en de wereld zou kunnen wijzen op een bullish scenario, aangezien de laatste twee opmerkelijke stijgingen van deze indicator plaatsvonden vlak vóór de bullruns van 2017 en 2021. De prestaties uit het verleden van de indicator duiden op een potentieel voor prijsstijgingen wanneer Amerikaanse entiteiten hun Bitcoin dominantie vergroten.

Hoewel de recente stijging minder uitgesproken is vergeleken met eerdere pieken, weerspiegelt deze nog steeds het groeiende vertrouwen van beleggers in Amerikaanse platforms.

Bovendien spelen de Bitcoin ETF’s een cruciale rol. Ze stellen investeerders in staat om blootstelling te krijgen aan de prijsschommelingen van Bitcoin zonder het actief direct aan te houden, waardoor investeringen in crypto toegankelijker worden voor traditionele marktdeelnemers. Deze nieuwe kapitaalgolf naar Amerikaanse platforms heeft op natuurlijke wijze de reserveratio vergroot, wat de rol van de Amerikaanse markt in de crypto-ruimte benadrukt.

Duidelijk patroon tussen Amerikaanse dominantie en bullmarkten

Hoewel prestaties uit het verleden geen toekomstige trends garanderen, is de correlatie tussen de toenemende Amerikaanse dominantie en de bullmarkten van Bitcoin opmerkelijk. Als de huidige trend zich voortzet, zou dit de basis kunnen leggen voor een nieuwe sterke rally, vooral omdat de markt anticipeert op meer duidelijkheid op het gebied van de regelgeving in de Verenigde Staten.

Naarmate de steun vanuit de regelgeving groeit, groeit bovendien het potentieel voor bredere adoptie. Als de VS een centrale hub voor Bitcoin wordt, zou dit zijn positie op de wereldmarkt kunnen versterken, waardoor het voor institutionele beleggers gemakkelijker wordt om deel te nemen.

Lees meer over:
Bitcoin dominantie

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...