Gaat de Bitcoin koers binnenkort instorten of verder stijgen?

778 totale weergaven
Gaat de Bitcoin koers binnenkort instorten of verder stijgen?

Op dit moment ziet meer dan 92% van de Bitcoin investeerders hun investeringen groeien dankzij de recente koersstijging boven de $66.000. Deze stijging zorgt voor veel optimisme en sommigen speculeren dat de Bitcoin koers misschien een nieuwe all-time high zal bereiken. Maar komt deze stijging er ook echt, of gaan we eerst een correctie zien?

Reversed head and shoulders laat bullish signaal zien voor Bitcoin koers

Een erg bullish signaal is het ontstaan van een zogenaamd “head and shoulders” patroon op de grafiek van Bitcoin. Dit patroon, dat door de analist Ash Crypto werd opgemerkt, wijst op een mogelijke voortzetting van de bullish trend in de trend. Voor de grap heeft de analist de grafiek omgedraaid, waardoor het lijkt alsof BTC zou gaan dalen. Echter laat zijn grafiek dus een mogelijke stijging van de koers zien.

De Bitcoin koers komt steeds dichter bij een belangrijke weerstand (de ‘neckline’) van dit patroon. Als deze weerstand breekt, kan de koers flink stijgen.

Verschillende indicatoren geven echter aan dat er meer verkoopdruk op de markt is. Uit gegevens van CryptoQuant blijkt dat er meer Bitcoin naar beurzen wordt gestuurd dan de afgelopen week. Dit betekent vaak dat investeerders hun winst willen pakken en hun Bitcoin willen verkopen.

Daarnaast is de zogeheten Adjusted Spent Output Profit Ratio (aSORP) ook rood geworden. Dit betekent dat steeds meer investeerders hun Bitcoin met winst verkopen, wat kan wijzen op het bereiken van een markt hoogtepunt. Ook de Net Unrealized Profit/Loss (NUPL) indicator laat een bearish signaal zien, wat aangeeft dat de kans op een koerscorrectie groot is.

Bitcoin mogelijk nog ondergewaardeerd

Volgens gegevens van Glassnode is de Network Value to Transactions (NVT) ratio aan het dalen. Een daling van de NVT ratio kan erop wijzen dat Bitcoin ondergewaardeerd is. Dit zou kunnen betekenen dat er nog ruimte is voor een verdere stijging. Als de NVT ratio blijft dalen, kan dat een positief teken zijn voor de Bitcoin koers.

Als de huidige stijging aanhoudt, kan de Bitcoin koers richting een nieuwe all-time high gaan. Sommige analisten denken dat de koers zijn vorige ATH zelfs kan overtreffen. Maar als de koers zich aan de bearish signalen houdt, kan de Bitcoin koers weer dalen naar rond de $54.000 in de komende weken.

Lees meer over:
bitcoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...