Binance vergroot compliance te midden van grote veranderingen

650 totale weergaven
binance-vergroot-compliance

Binance breidt haar compliance team uit en legt de nadruk op crypto-educatie, terwijl het bedrijf zich aanpast aan nieuwe regelgeving en een verminderde rol voor oprichter CZ.

Grotere inspanning op het gebied van compliance

Binance voert haar compliance inspanningen op, met momenteel 500 tot 600 werknemers die zich bezighouden met regelgevende taken en is van plan om dat aantal tegen het einde van het jaar te laten groeien tot 700 tot 800. Ondanks dat oprichter Changpeng Zhao (CZ) de uiteindelijke aandeelhouder blijft, is hij vanwege een schikkingsovereenkomst niet langer betrokken bij de dagelijkse bedrijfsvoering.

De focus compliance van Binance is niet nieuw: volgens Vishal Sacheendran, hoofd Regional Markets, is dit al meer dan vier jaar een prioriteit. De exchange blijft haar aanwezigheid uitbreiden en behaalde onlangs haar 19e wereldwijde registratie in India. Velen speculeren echter over hoe de onthechting van CZ van invloed zou kunnen zijn op Binance-gerelateerde tokens, hoewel Sacheendran gelooft dat Amerikaanse federale renteverlagingen een grotere invloed op de markt zullen hebben

Cruciaal jaar voor crypto

Vooruitkijkend voorspelt Sacheendran dat 2025 een cruciaal jaar zal worden voor crypto, omdat de regelgeving de innovatie begint in te halen. Binance heeft prioriteit gegeven aan crypto-educatie en werkt samen met universiteiten en middelbare scholen in plaatsen als Kazachstan om de basisprincipes van blockchain te onderwijzen.

Het opleiden van nieuwe investeerders wordt gezien als essentieel voor het bevorderen van een beter geïnformeerde gemeenschap die niet alleen maar op jacht is naar markthypes. Het bedrijf heeft haar educatieve activiteiten uitgebreid naar wetshandhavings- en overheidsinstanties over de hele wereld en biedt trainingen op het gebied van cyberbeveiliging en compliance aan.

Sacheendran is van mening dat dergelijk onderwijs, net als traditionele AML- en KYC-trainingen, verplicht moet worden voor de cryptosector.

Bredere strategie van Binance

Binance’s benadering van onderwijs maakt deel uit van een bredere strategie om aan te sluiten bij diverse rechtsgebieden. Japan was bijvoorbeeld een van de eersten die een alomvattend cryptoraamwerk oprichtte.

Op dezelfde manier zette Abu Dhabi Global Market (ADGM) al vroeg de norm in Abu Dhabi, een regio waar Sacheendran zelf een rol speelde in de ontwikkelingen op regelgevingsgebied. Elke markt heeft haar eigen risicobereidheid, en de uitdaging is om regels te creëren die de groei bevorderen in plaats van innovatie te belemmeren.

De regio’s MENA, Latijns-Amerika en Zuidoost-Azië laten de hoogste percentages van crypto-adoptie zien, waarbij landen als Indonesië, Thailand en India voorop lopen. Omgekeerd blijven andere rechtsgebieden terughoudend vanwege zorgen over de regelgeving en het wegvloeien van talent.

Ondanks deze uitdagingen is Binance vastbesloten een leider te zijn in het stellen van industriestandaarden, waarbij wordt aangedrongen op verantwoorde regelgeving en uitgebreid onderwijs. Naarmate de sector evolueert, zal de sleutel het evenwicht tussen compliance en groei zijn, terwijl ervoor wordt gezorgd dat crypto toegankelijk en veilig blijft voor alle betrokkenen.

Lees meer over:
BinanceCZ

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...