Analisten zien bullish patroon: Bitcoin koers kan stijgen tot $352K

743 totale weergaven
Analisten zien bullish patroon: Bitcoin koers kan stijgen tot $352K

De Bitcoin koers beweegt langzaam weer richting de belangrijke grens van $70.000. Volgens een bekende analist kan dit de opmars zijn naar een veel grotere stijging, misschien zelfs naar een koers van zes cijfers. Ali Martinez, een crypto analist, zegt op X dat Bitcoin een patroon volgt dat bekendstaat als de cup-and-handle, wat een zeer positief teken is voor de koers.

Wat is het cup-and-handle patroon voor Bitcoin?

Het cup-and-handle patroon is een veelvoorkomend teken dat een koersstijging voorspelt. Het begint met een gebogen daling (de ‘cup’), gevolgd door een korte periode van stabilisatie (de ‘handle’). Als de koers hierna omhoog breekt, is er een grote kans op verdere stijgingen.

Op dit moment is de Bitcoin koers teruggevallen naar het 0.786 Fibonacci-niveau. Dit is een belangrijk punt dat als steun kan dienen voordat de koers verder omhoog gaat. Martinez denkt dat als Bitcoin dit patroon doorbreekt, de koers kan stijgen naar tussen de $194.000 en $352.000.

De koers beweegt nu boven dit Fibonacci-niveau, en in het verleden leidde een doorbraak hier vaak tot snelle koersstijgingen. Een van de belangrijkste doelen is de 1.618 Fibonacci-uitbreiding rond $194.720, maar Martinez zegt dat een piek richting $350.000 ook mogelijk is.

Andere meningen over de Bitcoin koers

Een andere analist, die zich CrypNuevo noemt, gaf ook zijn visie op de markt. Hij zei dat Bitcoin nog enkele belangrijke weerstandsniveaus moet doorbreken, namelijk $65.700 en $70.000, voordat traders echt kunnen rekenen op nieuwe recordhoogtes.

Ondanks het optimisme zijn er nog steeds zorgen over de korte termijn. De interesse in Bitcoin blijft wisselend, en slechts een klein deel van de markt laat bullish signalen zien. In het verleden leidde dit soort situaties soms tot een koersdaling.

Bitcoin lijkt de maand september echter winstgevend af te sluiten en de ‘Uptober’-trend voort te zetten. De belangrijkste focus ligt nu op hoe de koers omgaat met het $65.000 niveau, waar het vanochtend onder is gezakt.

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...