Crypto koers: BTC-prijsdaling en SUI & TAO als winnaars

1006 totale weergaven

De Bitcoin-prijs zakt onder de $ 63.000, terwijl de meeste altcoins te maken hebben met volatiliteit. Toch zijn SUI en TAO-uitzonderingen met een indrukwekkende stijging van 10%. Wat betekent dit voor traders en de cryptomarkt in zijn geheel?

BTC zakt naar $ 63.000: Analyse van de prijsdaling

Bitcoin heeft recent een daling onder de $ 63K meegemaakt. 

BTC Koers op 1 oktober 2024. Bron: TradingView

Deze koersdaling toont dat BTC nog steeds onderhevig is aan volatiliteit, ondanks de marktgroei in de afgelopen weken. De recente prijsdaling van Bitcoin wordt beïnvloed door een mix van technische factoren, geopolitieke spanningen en macro-economische onzekerheden. Ondanks een algemeen positief resultaat in september, viel de BTC-prijs op 30 september met ongeveer 3%, onder invloed van geopolitieke spanningen, waaronder de recente Israëlische aanvallen in het Midden-Oosten, die zorgen veroorzaakten in wereldwijde markten​.

Verder wijzen analisten erop dat macro-economische ontwikkelingen, zoals het Amerikaanse werkgelegenheidsrapport en de toekomstige renteverlagingen van de Federal Reserve, ook een significante impact hebben op de prijsbewegingen van Bitcoin​. Hoewel de Federal Reserve voorzichtiger lijkt met toekomstige renteverlagingen, blijven er zorgen over een mogelijke daling in de nabije toekomst.

SUI en TAO: de opvallende stijgers van de dag

Waar Bitcoin worstelt, hebben SUI en TAO indrukwekkende prestaties neergezet. Met een winst van ongeveer 10% de laatste 24 uur vormen deze altcoins een opvallend contrast met de prijsdaling van BTC​.

SUI en TAO Koers op 1 oktober 2024. Bron: CoinMarketCap

Dit soort stijgingen kunnen vaak het gevolg zijn van specifieke gebeurtenissen, zoals nieuwe productlanceringen, marktmanipulatie of interesse van investeerders. Voor traders betekent dit dat kansen zich niet alleen beperken tot de grote munten zoals Bitcoin en Ethereum. De bewegingen van kleinere altcoins kunnen bijzonder winstgevend zijn, al gaan ze gepaard met hogere risico’s en volatiliteit. SUI en TAO zijn daar duidelijke voorbeelden van; een stijging van 10% binnen één dag is significant, vooral voor traders die weten hoe ze kunnen profiteren van deze schommelingen.

Institutionele instroom: een indicator voor de markt?

Ondanks de prijsdaling van BTC, laat de markt toch signalen van optimisme zien. Bitcoin spot ETF’s hebben in de afgelopen week een instroom van meer dan een half miljard gezien – de grootste sinds juli 2024. Dit wordt gezien als een teken dat institutionele beleggers steeds ontvankelijker worden voor digitale activa. Analisten noemen dit een mogelijk positief effect op de prijs, en hoewel de BTC-prijs momenteel rond de $ 63.000 schommelt, zou deze institutionele interesse de koers kunnen ondersteunen​. De huidige markt laat zien dat volatiliteit een constante factor blijft in deze tijd.

Hoewel BTC op dit moment een lichte terugval kent naar $ 63.000, bieden altcoins zoals SUI en TAO-kansen voor traders die op zoek zijn naar bewegingen met een hoger rendement.

Bovendien duiden institutionele instromen en optimistische prijsvoorspellingen op een mogelijk positieve langetermijntrend voor BTC, en met een positieve afsluiting van het normaal negatieve ‘Rektember’ zijn veel investeerders optimistisch over het begin van een nieuwe opwaartse trend in ‘Uptober’.

Lees meer over:

Door: Sebastiaan Krijnen

Sebastiaan Krijnen is een meertalige vertaler, content creator en schrijver bij Bitcoinmagazine.nl met meer dan 10 jaar ervaring in schrijven, redigeren, vertalen en proeflezen. Sinds 2019 is hij actief in de cryptowereld en heeft hij samengewerkt met projecten zoals Chainlink, CryptoCoiners en Auto...