Binance lanceert pre-markt: handel in altcoins, voordat ze gelist zijn

479 totale weergaven
binance-onder-vuur

Binance kondigt de lancering van zijn nieuwe Pre-Market platform aan. In een blogpost omschrijft Binance de nieuwe dienst als de mogelijkheid voor gebruikers om tokens te kopen, voordat ze een officiële spotlisting hebben op de Launchpool van het beursplatform.

Wat is Launchpool?

Launchpool is ook een dienst die met nieuwe tokens te maken heeft. Launchpool maakt het mogelijk voor gebruikers om nog niet gelanceerde tokens te verdienen door BNB te staken, de nutstoken van Binance zelf.

“Door de participeren in pre-markt handel kun je deze tokens al verhandelen voordat ze op de beurs staan”, aldus Binance. Het lijkt overigens om de tokens te gaan die mensen dus verdienen met het staken van BNB in de Launchpool.

“Deze vroege toegang maakt het mogelijk om snel te reageren op nieuwe inzichten en posities in te nemen voordat de token echt op de markt komt. Dat is ideaal voor doorgewinterde handelaren en nieuwkomers”, zo is Binance zelf van mening.

Wat moeten we hiermee?

Het is nog maar de vraag of dit soort ontwikkelingen echt goed zijn voor de markt. Natuurlijk klinkt het leuk en spannend om te handelen in tokens die nog niet officieel op de markt zijn, maar vergeet niet dat er eigenlijk geen enkele token is geweest die echt is doorgebroken de laatste jaren.

Alleen bitcoin is zich aan het bewijzen als store of value, terwijl de rest van de markt vooral matige prestaties laat zien en niet echt met een doorgebroken toepassing kan komen.

Vraag jezelf maar eens af welke altcoin je nu echt op dagelijkse basis gebruikt en of je daar een toepassing in ziet die de financiële wereld zou kunnen veranderen of verbeteren, en wat die toepassing dan waard zou moeten zijn.

Vaak kom je dan niet ver en dat is volgens mij ook de reden dat altcoins het zo moeilijk hebben ten opzichte van bitcoin in 2024. Mensen geloven niet zo erg meer in alle beloftes die rondgaan over altcoins.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....