Nieuwe all-time highs op komst voor bitcoin?

866 totale weergaven
Analisten zien bullish patroon: Bitcoin koers kan stijgen tot $352K

Bitcoin herpakt vandaag de koers van 64.000 dollar, nadat de maandsluiting van gisteren een nieuw record betekende voor september. Historisch gezien is september een slechte maand, waardoor menig investeerder rekende op een herhaling van zetten (lees: koersdalingen).

Uiteindelijk wist bitcoin september echter af te sluiten met een zeer respectabel rendement van 7%.

Beste septembermaand ooit

Uiteindelijk werd september afgesloten met een bitcoin koers van 63.300 dollar en daarmee een stijging van 7,3%.

Zoals je in de bovenstaande tabel van CoinGlass ziet, is dat het beste resultaat ooit voor bitcoin in september. Nu moeten we echter hopen dat het befaamde vierde kwartaal zijn hoge verwachtingen wel kan waarmaken.

Als september normaal slecht is en ditmaal goed, moeten we ons dan voorbereiden op een matig vierde kwartaal? Hopelijk niet, want tot nu toe werd iedere groene septembermaand gevolgd door een knalgroen vierde kwartaal.

Wat dat betreft zijn de resultaten van de afgelopen maand hoopgevend voor bitcoin.

Dips zijn er om te kopen

Scott Melker van The Wolf of All Streets blijft optimistisch over bitcoin. Hij is van mening dat iedere dip er eentje is om extra bitcoin te kopen.

“Bitcoin is er officieel in geslaagd om een hoger hoogtepunt te maken door boven de 65.000 dollar te sluiten op de weekgrafiek. Nu zoeken we naar dips om te kopen, terwijl bitcoin zich potentieel op een higher low vestigt. Altcoins zien er grofweg hetzelfde uit en testen ook hun uitbraakpunten als steun”, aldus de analist.

Michaël van de Poppe is helemaal optimistisch. Hij verwacht op korte termijn een nieuwe all-time high voor bitcoin.

“Ik denk dat we in een nieuwe opwaartse trend zitten, wat betekent dat dips opgekocht moeten worden. In dat geval zou ik bij een terugtest van de 60.500 dollar tot 61.300 dollar geïnteresseerd zijn, voordat we de all-time highs testen”, aldus Van de Poppe.

Verwacht jij dat bitcoin nog terugzakt naar die niveaus of gaan we vanaf nu voorzichtig weer omhoog klimmen met de digitale munt?

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....