Ethereum koers daalt flink maar vertrouwen van whales blijft groot

538 totale weergaven
Ethereum koers daalt flink: vertrouwen van whales blijft groot

Volgens gegevens van CryptoQuant is het aantal actieve Ethereum adressen flink gedaald. Waar eerder in het jaar 382.000 adressen dagelijks actief waren, is dit aantal nu gezakt naar 312.000, een daling van 18,32%. Dit is vergelijkbaar met wat we zien bij Bitcoin. Analisten geven aan dat er minder nieuwe investeerders op de markt komen, wat bijdraagt aan de daling van de Ethereum koers. Maar gaat ETH verder dalen?

Invloed van de daling op de Ethereum koers

Hoewel er dit jaar meer liquiditeit beschikbaar is gekomen door de goedkeuring van Ethereum ETF’s, zien we dit niet terug in de activiteit op de blockchain. Ook de verwachte stijging na renteverlagingen door de Fed is niet doorgezet. Dit heeft er voor gezorgd dat er geen nieuwe adressen zijn bijgekomen in de markt.

Een daling in het aantal actieve adressen leidt meestal tot een lagere koers. Ondanks deze afname zijn er signalen dat Ethereum mogelijk kan herstellen.

daling ethereum actieve adressen

Een positief teken is de gestegen funding rate voor Ethereum. Dit betekent dat er meer vraag is naar long posities, omdat beleggers verwachten dat de koers weer gaat stijgen. Ondanks de prijsdaling blijven investeerders vasthouden aan hun posities, wat vertrouwen in de markt aangeeft.

Daarnaast is het aantal verkopen door grote investeerders (whales) flink gedaald. Eerder verkochten zij grote hoeveelheden, tot wel 311.95k ETH, maar dit is nu afgenomen tot 139.39k. Dit wijst erop dat deze grote investeerders hun ETH vasthouden en zelfs meer kopen, wat aangeeft dat ze vertrouwen hebben in de toekomst van Ethereum.

Kan de ETH koers zich herstellen?

Ondanks de daling in actieve adressen blijft er positief sentiment rondom Ethereum. De vraag naar long posities en het vertrouwen van grote investeerders laten zien dat er kans is op herstel. Als de koers weer stijgt, kan Ethereum een belangrijke weerstand bereiken rond $2668. Als de daling aanhoudt, ligt de volgende weerstand bij $2728.

Grote spelers in de markt blijven vasthouden aan hun investeringen, wat in ieder geval vertrouwen in de toekomst van de Ethereum koers laat zien.

Lees meer over:
Ethereum koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...