Japanse Metaplanet verhoogt bitcoin bezit tot 530 BTC na $1,4 miljoen winst op put opties

538 totale weergaven
japanese japan metaplanet bitcoin

Het Japanse Metaplanet meldt dat het 23.972 bitcoin heeft verdiend door bitcoin put opties te verkopen en premies te innen om zijn bezit te vergroten. Dat is ruim 1,4 miljoen dollar tegen de huidige prijzen.

Metaplanet verdient $1,4 miljoen aan bitcoin

Het bedrijf uit Tokio verklaart dat het een transactie voor bitcoin opties is aangegaan met QCP Capital. “Door 223 putopties voor bitcoin te verkopen, kan het bedrijf zijn bitcoin bezit vergroten als de marktprijs onder de uitoefenprijs van $62.000 per bitcoin op de vervaldatum daalt,” aldus Metaplanet. De vervaldatum is vastgesteld op 27 december 2024.

“Deze strategie vergroot niet alleen de bitcoinreserves van het bedrijf, maar versterkt ook de balans. Dat is in lijn met onze voortdurende financiële strategie om de langetermijnblootstelling aan bitcoin te versterken en de financiële positie van het bedrijf te verbeteren.” Ze voegen toe dat de marginfondsen gepland zijn voor de aankoop van bitcoin.

Door 23.972 BTC te ontvangen, breidt het bedrijf zijn totale bezit uit tot 530.717 bitcoin, of ongeveer $32,4 miljoen.

Bitcoin put opties

De marge van $13,8 miljoen was vereist voor de putoptiestrategie en is gefinancierd uit nieuw kapitaal dat is opgehaald door de uitoefening van aandelenopties van het bedrijf. Dit betekent dat de strategie is gefinancierd door aparte fondsen en is ontworpen om mogelijk hun bitcoinbezit te vergroten, zonder gebruik te maken van of te hedgen tegen hun huidige bezit.

Metaplanet legt uit dat het bedrijf door de verkoop van opties verplicht is om bitcoin te kopen tegen de uitoefenprijs als de marktprijs van bitcoin onder de $62.000 daalt op de vervaldatum. “Echter, aangezien deze transactie volledig met contanten is gedekt en het bedrijf al de benodigde fondsen heeft gereserveerd, is er geen extra financieel risico in vergelijking met het direct kopen van bitcoin,” aldus het bedrijf.

In een post op X (voorheen Twitter) op donderdag, schrijft Simon Gerovich, CEO van Metaplanet, dat bitcoin een volatiel actief is en dat dergelijke volatiliteit “kansen creëert voor ons om meer bitcoin te genereren.”

“Hoewel het merendeel van onze activa altijd in puur bitcoinbezit zal blijven, erkennen we dat het voordelig is om een deel van onze activa te gebruiken om rendement te genereren via optiestrategieën,” zei Gerovich. “Door zowel directe bezittingen als rendementgenererende strategieën te gebruiken, positioneren we ons om te profiteren van de groeipotentie van bitcoin, terwijl we een stabiele en winstgevende basis behouden.”

MicroStrategy

Metaplanet is de afgelopen maanden actief geweest met het kopen van bitcoin nadat het in mei aankondigde dat het bitcoin had geadopteerd als strategisch treasury reserve-actief. Dinsdag meldde Metaplanet dat het nog eens 107.913 bitcoin had gekocht, ter waarde van ongeveer 1 miljard yen ($6,9 miljoen).

De aandelen van Metaplanet sloten donderdag 3,21% lager op 966 Japanse yen. De aandelen van het bedrijf zijn dit jaar al met 468% gestegen en bereikten op 24 juli een slotkoers van 3.000 yen, volgens Yahoo Finance.

Ondertussen blijft het door Michael Saylor geleide MicroStrategy de grootste bedrijfsbezitter van bitcoin, met 252.220 BTC, volgens gegevens van BitcoinTreasuries. Marathon Digital volgt met 26.200 BTC.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...