Amerikaanse wetgevers dringen aan op een nationale Bitcoin Reserve: Beide partijen steunen

863 totale weergaven
verenigde-staten-willen-crypto-hoofdstad-worden

Amerikaanse wetgevers van beide partijen steunen een nieuw wetsvoorstel om een ​​nationale Bitcoin reserve in te stellen, met als doel van de VS een globale cryptoleider te maken.

Bitcoin reserve in de VS

Amerikaanse wetgevers van zowel de Democratische als de Republikeinse partij steunen steeds vaker een voorstel om een ​​strategische Bitcoin reserve in te stellen. Deze impuls volgt op de aankondiging van senator Cynthia Lummis op de Bitcoin conferentie van 2024 in Nashville.

Lummis, een groot voorstander van cryptovaluta, heeft een wetsvoorstel ingediend om federale fondsen te gebruiken om één miljoen BTC te verwerven, met als doel de VS te positioneren als de grootste Bitcoin-houder ter wereld.

Discussie over crypto

Het voorstel van Lummis heeft geleid tot een bredere politieke discussie. Op dezelfde dag deelde voormalig president Donald Trump zijn eigen visie voor een ‘nationale Bitcoin reserve’ en beloofde hij de 200.000 BTC die momenteel eigendom zijn van de Amerikaanse overheid niet te verkopen.

Trump vergeleek Bitcoin met de staalindustrie van het begin van de 20e eeuw en beloofde de VS te vestigen als de ‘cryptohoofdstad van de wereld’. Ondertussen stelde voormalig presidentskandidaat Robert F. Kennedy Jr. voor om nog verder te gaan door vijf miljoen BTC te verwerven, ongeveer een kwart van het wereldwijde aanbod.

Steeds meer steun voor een strategische Bitcoin reserve

De steun voor de strategische Bitcoin-reserve overschrijdt nu de partijgrenzen. Vertegenwoordiger Ro Khanna, een democraat uit Californië, heeft het idee publiekelijk onderschreven en de Federal Reserve (Fed) opgeroepen om Bitcoin als reserve te beschouwen.

In een recente podcast benadrukte Khanna het potentieel van Bitcoin voor waardestijging en het belang ervan bij het vaststellen van toekomstige financiële normen. Tot nu toe heeft de overheid alle in beslag genomen BTC verkocht, maar Khanna stelt dat het behouden van deze bezittingen op de lange termijn de VS ten goede zou kunnen komen.

Hij dringt er ook bij het Democratische Nationale Comité op aan om zijn standpunt over digitale activa te actualiseren en pleit voor een ‘crypto-reset’. Hij stelt voor om pro-cryptobeleid op te nemen in het platform van de partij en een grotere betrokkenheid bij de industrie te bevorderen.

Steun voor Democraten vanuit cryptogemeenschap

Dennis Porter, CEO van de non-profitorganisatie Satoshi Action Fund, gelooft dat de Democraten een groeiende basis van BTC-aanhangers zouden kunnen aantrekken door dergelijke initiatieven te steunen. Naarmate Bitcoin volwassener wordt, voorspelt Porter dat de politieke verdeeldheid eromheen zal vervagen.

Khanna benadrukt dat het tegenwerken van crypto kortzichtig is en vergelijkt het met het afwijzen van andere technologische ontwikkelingen. Zo zei hij:

“Je kunt niet tegen Bitcoin zijn; het is maar een technologie.”

Daarbij betoogde hij dat het omarmen ervan aansluit bij bredere partijdoelen zoals financiële inclusiviteit en duurzaam energiebeleid.

Lummis vraag voor steun vanuit beide partijen

Lummis, die het tweeledige potentieel van Bitcoin benadrukt, riep zowel de Republikeinen als de Democraten op om haar wetsvoorstel te steunen. Ze benadrukte dat hoewel Trump en het Republikeinse Nationale Comité Bitcoin openlijk hebben gesteund, ze verwacht dat de Democraten ook zullen meedoen.

De verkiezingscyclus van 2024 zou een keerpunt kunnen zijn voor het Amerikaanse cryptobeleid, omdat de wetgeving over het hele politieke spectrum aan kracht wint. Het debat is een belangrijke verschuiving voor beide partijen, omdat zij de groeiende invloed van Bitcoin erkennen.

Of de VS een belangrijke speler op het gebied van crypto wordt, kan afhangen van de uitkomst van deze voorstellen, waardoor dit een cruciale kwestie wordt in de aanloop naar de volgende verkiezingen.

Lees meer over:

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...