Robert Kiyosaki voorspelt het einde van fiatgeld door Bitcoin

743 totale weergaven

 

Robert Kiyosaki, de auteur van Rich Dad Poor Dad, heeft opnieuw zijn overtuiging uitgesproken dat Bitcoin een einde zal maken aan de dominantie van fiatvaluta.

Robert Kiyosaki bekritiseert fiatvaluta

De bekende auteur van Rich Dad Poor Dad heeft een gewaagde voorspelling gedaan door te zeggen dat Bitcoin een einde zal maken aan fiatvaluta’s zoals de Amerikaanse dollar.

In een recente discussie op de podcast van The Rich Dad Channel benadrukte Kiyosaki zijn overtuiging dat traditionele financiële systemen falen, waarbij het overmatig drukken van geld de katalysator is voor hun uiteindelijke ineenstorting.

Kiyosaki’s kritiek was hard, vooral gericht op leiders zoals de Amerikaanse president Joe Biden, Federal Reserve Chairman Jerome Powell en minister van Financiën Janet Yellen.

De schaarste van Bitcoin

Een van de belangrijkste redenen voor Kiyosaki’s sterke geloof in Bitcoin is de beperkte voorraad. Met slechts 21 miljoen Bitcoins die ooit gedolven zullen worden, legt Kiyosaki uit dat deze schaarste, in combinatie met een groeiende vraag, Bitcoin tot een waardevol bezit maakt.

Hij verwijst naar de Wet van Metcalfe, die stelt dat de waarde van een netwerk evenredig is met het kwadraat van het aantal gebruikers. Als meer mensen Bitcoin gaan gebruiken, zal de waarde ervan exponentieel stijgen, volgens Kiyosaki.

Waarom Bitcoin wordt gezien als een veilige haven

In tegenstelling tot fiatvaluta’s, die worden gecontroleerd door overheden en centrale banken, werkt Bitcoin op basis van blockchaintechnologie, een gedecentraliseerd en transparant systeem.

Dit geeft Bitcoin een voorsprong op het gebied van vertrouwen en veiligheid, omdat het minder vatbaar is voor manipulatie door gecentraliseerde autoriteiten. Kiyosaki ziet Bitcoin als een veilige haven voor investeerders die zich richten op het beschermen van hun vermogen tijdens economische onzekerheid.

Een grimmig vooruitzicht voor fiat

Kiyosaki’s visie op de toekomst ziet fiatvaluta’s waarde blijven verliezen, waarbij mensen zich steeds meer wenden tot Bitcoin en andere gedecentraliseerde activa.

Hoewel hij erkent dat de prijs van Bitcoin schommelingen heeft gekend, blijft hij erop vertrouwen dat het potentieel op lange termijn veel zwaarder weegt dan de volatiliteit op korte termijn.

Wat dit betekent voor beleggers

Nu Kiyosaki’s waarschuwingen over de ondergang van fiatgeld bij velen weerklank vinden, vooral in het licht van economische instabiliteit, blijft Bitcoin zich ontwikkelen als een levensvatbaar alternatief.

Beleggers worden aangemoedigd om de waarde van Bitcoin op de lange termijn te overwegen, niet alleen als een financieel activum maar ook als een bescherming tegen de tekortkomingen van traditionele valuta.

BitcoinMagazine lanceert Discord channel!

Wil je meepraten over dit onderwerp? Join dan ons nieuwe Discord channel en praat met onze experts, leer van andere lezers en blijf op de hoogte van acties en insight informatie! Nu naar Discord

 

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....