Ripple lanceert crypto betalingen in Brazilië ondanks rechtszaak – wanneer gaat Ripple stijgen?

483 totale weergaven
ripple koers crypto betalingen technologie
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Ripple lijkt zich even niet veel aan te trekken van het hoger beroep van de SEC en lanceert samen met het Braziliaanse Mercado Bitcoin een revolutionaire oplossing voor crypto betalingen. Mercado Bitcoin is een van de grootste crypto exchanges in Latijns-Amerika en deze samenwerking betekent dat Ripple de technologieën omtrent crypto betalingen behoorlijk uitbreidt. Wanneer gaat Ripple stijgen?

Met het end-to-end betalingssysteem dat door Ripple beheert zal worden, kunnen klanten sneller en goedkoper internationale transacties uitvoeren. Deze stap werd gezet om crypto betalingen via de blockchain in Brazilië en daarbuiten te stimuleren door directe betalingen met de lokale currency’s te kunnen doorvoeren, in eerste instantie dus met de Braziliaanse real (BRL)

Lancering van het nieuwe betalingssysteem

Aan het einde van dit jaar zal de nieuwe solution gelanceerd worden. In eerste instantie richt de samenwerking zich met name op institutionele klanten om transacties te verwerken tussen Mercado Bitcoin en haar dochteronderneming in Portugal. Mocht dat eenmaal lopen, dan zullen ook de transacties van zakelijke en particuliere klanten worden gefaciliteerd.

Het nieuwe betalingssysteem van Ripple optimaliseert de processen omtrent liquiditeit en maakt het mogelijk om realtime betalingen te doen op een veilige en goedkopere manier. Hiermee zullen de treasury operations van Mercado Bitcoin verbetert en zal het ook makkelijker worden voor de exchange om internationale crypto betalingen te kunnen doorvoeren. Het biedt voor de klanten van Mercado Bitcoin daarmee dan ook meer toegang tot de markt wereldwijd.

Al sinds 2019 is Ripple erg actief in Brazilië door samen te werken met lokale financiële instellingen, waaronder bijvoorbeeld Travelex Bank.

Door nu ook met Mercado Bitcoin samen te werken, wordt de invloed van Ripple in Latijns-Amerika steeds meer merkbaar. Zo transformeert Ripple met de kennis die het heeft over de blockchain, langzaam maar zeker de financiële wereld in Brazilië.

Ondanks dat de SEC nu in hoger beroep is gegaan in de Ripple rechtszaak, lijkt Ripple daar voorlopig nog even niks van aan te trekken en focust het team zich op het doel om de financiële sector wereldwijd te transformeren. Zo lanceerde het bijvoorbeeld ook al de stablecoin Ripple USD, die gelinkt is aan de Amerikaanse dollar.

Mogelijk positieve impact op de XRP koers

Mogelijk kan de samenwerking tussen Ripple en Mercado Bitcoin een positieve impact gaan hebben op de Ripple koers verwachting. Mercado Bitcoin is namelijk een grote exchange en met de introductie van de technologie van Ripple, is het mogelijk dat de vraag naar XRP gaat stijgen aangezien deze crypto tot nu toe een belangrijke rol speel voor internationale betalingen via Ripple’s On-Demand Liquidity (ODL) solution.

Net als de rest van de cryptomarkt, is de Ripple koers behoorlijk gedaald door de spanningen in het Midden-Oosten. Op dit moment wordt XRP verhandeld tegen een waarde van $ 0,52320, vergelijkbaar met de koers begin september. Er zit directe support op $ 0,51240 en mocht het daaronder komen, dan zal het mogelijk verder gaan zakken.

Met de vooruitzichten in Latijns-Amerika is het echter mogelijk dat XRP wel eens zou kunnen gaan stijgen. Er zit op dit moment directe weerstand op $ 0,53834 en daar lijkt de koers behoorlijk mee te worstelen. Mocht de samenwerking met Mercado Bitcoin voor meer interesse gaan zorgen bij traders, dan kan de koers weleens boven de weerstand uitkomen. De volgende weerstand zit dan op $0,56398 en daarna op $0,58870. Mocht het hierboven doorbreken, dan kan dat mogelijk voor een bullish momentum zorgen.

XRP koers TradingView
XRP koers, bron TradingView

Dat gezegd hebbende, de spanningen in het Midden-Oosten spelen nog steeds een rol als het gaat om de crypto koersen. Bitcoin lijkt zich weer wat te herstellen, maar Israël blijft aanvallen inzetten en investeerders kiezen er in dergelijke tijden vaak liever voor om in minder risicovolle assets te investeren.

Daarnaast heeft de SEC aangekondigd om in hoger beroep te gaan in de Ripple rechtszaak en dat brengt ook de nodige onzekerheid met zich mee.

Praat mee op onze socials!

Chat met onze experts via Telegram, geef je mening op Twitter of "sit back and relax" terwijl je naar onze YouTube-video's kijkt.

 

Spreiden in tijden van onzekerheid

De crypto markt lijkt zich iets te herstellen na de dip van deze week, maar de hoge pieken die we aan het einde van september zagen, laten tot op heden nog even op zich wachten. Daarom is het voor vele investeerders onduidelijk wat de beste crypto is om nu te kopen. De projecten die op dit moment het minst last hebben van de dalingen, zijn een paar veelbelovende cryptomunten in presale. Zij wisten in de afgelopen week nieuwe mijlpalen te behalen.

Pepe Unchained – Succesvolle presale haalt meer dan $ 17 miljoen op

Terwijl de rest van de cryptowereld deze week toezag hoe alle cijfers in het rood kwamen te staan, steeg Pepe Unchained ($PEPU) van een opbrengst van $ 16 miljoen vorige week, naar een opbrengst van maar liefst $ 17,3 miljoen op dit moment. Ripple is namelijk niet de enige die inzet op efficiënte en snelle transacties; het ecosysteem van Pepe Unchained is goedkoper dan Ethereum en ook nog eens 100x sneller.

Dit veelbelovende cryptoproject lanceert zijn eigen efficiënte L2 blockchain, waar we laatst al een sneak peek voor kregen. Met onder andere een eigen block explorer, DEX exchange en bridge met ETH, zou het in de toekomst zomaar eens bij de de meest populaire meme coins kunnen gaan behoren.

Aan het einde van dit kwartaal kunnen developers zich opgeven voor Pepe Frens With Benefits, waarbij ze op de L2 van Pepe Unchained mogen bouwen en daar $PEPU voor kunnen terugverdienen.

Hou dit project dus goed in de gaten en mocht je interesse hebben om $PEPU tokens te kopen, ga dan vlug naar de website. De tokens zijn op dit moment nog $ 0,00992 per stuk, dus je heb al 10.000 coins voor $ 99,2.

 

Crypto All-Stars – Al je meme coins veilig staken in de MemeVault

Terwijl Ripple zich bezighoudt met de internationale transacties van exchanges, heeft Crypto All-Stars ($STARS) juist een omgeving gecreëerd waar je al je meme coins kunt vasthouden en staken.

De teller van dit cryptoproject met potentie staat bijna op $ 2 miljoen en dat succes komt met name door het revolutionaire MemeVault protocol waar je verschillende meme coins van verschillende blockchains samen kunt staken. Zo zijn Dogecoin, Floki Inu, TurboToken, Based Brett, Pepecoin, en Shiba Inu van harte welkom.

Wie daarbij ook de native $STARS token staked, zal extra beloont worden. Hoe meer $STARS tokens je bezit, des te hoger de staking beloningen zullen zijn. Je kan hiermee namelijk tot wel drie keer meer beloningen verdienen.

Op dit moment zijn de $STARS tokens nog $ 0,0014828 per stuk, maar na het weekend zal de prijs alweer gaan stijgen. Wie dus interesse heeft, kan er het beste maar zo snel mogelijk bij zijn.

 

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

 

Lees meer over:
Ripple koersXRP

Door: Christiaan Kopershoek

Christiaan is een crypto journalist met 12 jaar ervaring in de fintech en blockchain sector. Hij schrijft voor Bitcoin Magazine en is bekend om zijn heldere uitleg en scherpe inzichten in de wereld van gedecentraliseerde financiën. Wat Christiaan het meest waardeert aan zijn werk als journalist is ...