Kraken betreedt Bermuda met nieuw platform voor cryptoderivaten

383 totale weergaven

Kraken, een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld, lanceert een gereguleerde derivatenhandel op Bermuda.
Met een nieuwe Class F Digital Business License van de Bermuda Monetary Authority (BMA), verkregen op 30 juli 2024, speelt Kraken in op de groeiende vraag naar efficiënte risicobeheeropties en uitbreiding van derivatenmogelijkheden​.

Kraken krijgt BMA-licentie voor gereguleerde derivatenhandel

De licentie van de Bermuda Monetary Authority (BMA) geeft Kraken toestemming om een gereguleerde derivatenbeurs te openen.
Deze stap is onderdeel van Kraken’s strategie om haar internationale aanwezigheid te vergroten en nieuwe mogelijkheden te bieden aan handelaren die hun posities willen afdekken en kapitaal efficiënter willen inzetten.
Het derivatenplatform is toegankelijk voor klanten in diverse rechtsgebieden en kan worden gebruikt via zowel web- en mobiele platforms als high-performance API’s.

Volgens Shannon Kurtas, Head of Trading bij Kraken, zijn derivaten inmiddels goed voor het grootste deel van de totale cryptohandelsvolumes.
Door het aanbieden van gereguleerde producten kunnen klanten efficiënter en veiliger gebruikmaken van derivaten voor hedging, yield en arbitragemogelijkheden.

Een nieuw derivatenaanbod: eeuwigdurende en vaste-termijn futures

Het nieuwe derivatenplatform van Kraken biedt een breed scala aan mogelijkheden.
In eerste instantie biedt het platform meer dan 200 eeuwigdurende en vaste-termijn futures-contracten aan. Handelaren kunnen een ruime keuze aan onderpandopties gebruiken, waaronder fiatvaluta’s zoals de Amerikaanse dollar en meer dan dertig verschillende cryptocurrencies​.

Met deze variëteit aan opties kunnen handelaren strategieën kiezen die passen bij hun risicobereidheid en marktexposure.

Deze derivatenproducten zijn bedoeld om handelaren flexibele manieren te geven om te profiteren van marktvolatiliteit of om hun bestaande posities af te dekken.
De verwachting is dat de volumes en open interest in de derivatenmarkt blijven groeien, iets waar Kraken goed op inspeelt met dit nieuwe aanbod.

Verschillende Crypto munten die je als derivaat kunt verhandelen op de Kraken. Bron: Kraken

Waarom Bermuda: een aantrekkelijke markt voor cryptobedrijven

De keuze voor Bermuda is geen toeval.
De pro-crypto houding van het eiland heeft het tot een aantrekkelijk juridisch en zakelijk klimaat gemaakt voor cryptobedrijven.
Premier Edward David Burt heeft sinds 2017 de groei van de digitale activamarkt gestimuleerd door duidelijke regelgeving en handhaving van nalevingsnormen.
In 2018 werd de Bermuda Digital Asset Business Act ingevoerd, waardoor Bermuda zichzelf positioneerde als een voorloper op het gebied van regelgeving voor digitale activa​.

Bermuda heeft al eerder succes geboekt met cryptobedrijven.
Zo heeft Binance een “global compliance base” gevestigd op het eiland en opende Coinbase International een platform voor de handel in retail perpetual futures onder de BMA-regelgeving.
Kraken sluit zich nu aan bij een groeiende lijst van cryptobedrijven die Bermuda kiezen als hun uitvalsbasis voor gereguleerde activiteiten.

De toekomst van de crypto derivatenmarkt volgens Kraken

De uitbreiding van Kraken naar Bermuda en de lancering van een gereguleerde derivatenbeurs is volgens het bedrijf “goed getimed.”
De derivatenmarkt groeit snel en vormt een steeds belangrijker onderdeel van de cryptohandelswereld.
Met de nieuwe licentie van de BMA en de toegang tot diverse onderpandopties verwacht Kraken dat handelaren optimaal gebruik kunnen maken van de derivatenmogelijkheden en de voordelen hiervan zullen benutten voor kapitaalefficiëntie en risicomanagement.

Kraken’s nieuwe aanbod biedt gebruikers de kans om deel te nemen aan een markt die 24/7 actief is en inspeelt op de behoefte aan veilige en gereguleerde handelsmogelijkheden.
Het toont aan dat Kraken niet alleen inspeelt op de huidige vraag naar derivaten, maar ook vooruitkijkt naar toekomstige groei in dit segment van de cryptomarkt.

BitcoinMagazine lanceert Discord channel!

Wil je meepraten over dit onderwerp?
Join dan ons nieuwe Discord channel en praat met onze experts, leer van andere lezers en blijf op de hoogte van acties en insight informatie! Nu naar Discord

Lees meer over:
Kraken

Door: Sebastiaan Krijnen

Sebastiaan Krijnen is een meertalige vertaler, content creator en schrijver bij Bitcoinmagazine.nl met meer dan 10 jaar ervaring in schrijven, redigeren, vertalen en proeflezen. Sinds 2019 is hij actief in de cryptowereld en heeft hij samengewerkt met projecten zoals Chainlink, CryptoCoiners en Auto...