Bermuda zet in op bitcoin industrie ondanks negatief sentiment in de markt

Bermuda wil nog altijd stappen maken in de wereld van bitcoin. Het land wil verschillende bedrijven uit de industrie naar zich toe trekken.

Volgens de Wall Street Journal gaan de plannen door, ondanks het negatieve sentiment in de markt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Plannen

De plannen zijn duidelijk. Bermuda heeft een duidelijk wettelijk kader voor cryptocurrency’s. Dat in combinatie met de focus op internationale bedrijven en het opleiden van lokale werknemers moet leiden tot een klein cryptoparadijs.

“We zijn ons bewust van de recente daling van de prijs van cryptocurrency’s en blijven ervan overtuigd dat dit het vermogen van het eiland om een ​​crypto-hub te worden niet bedreigt”, vertelde Jason Hayward, Bermuda’s minister van economie en arbeid.

Hayward ziet zelfs kansen. Andere partijen schuiven hun plannen op de lange baan. Hij wil daar niets van weten: “Deze daling in de sector maakt het waarschijnlijk makkelijker om onze doelen te halen en het zal een positieve invloed hebben op onze langetermijngroei en rol in deze sector.”

Bermuda is een gebied dat onder het Verenigd Koninkrijk valt. Het ligt zo’n 1.000 kilometer van de oostkust van de Verenigde Staten. Het is de oudste nog bestaande kolonie van de Britten. Er wonen volgens de Wereldbank ruim 63.000 mensen.

Hun eigen munt is de Bermudaanse dollar. De waarde daarvan is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar.

Er liggen geen concrete plannen van Bermuda om bitcoin te omarmen als nationale munt. Wel wil het bedrijven aantrekken om zich in de Atlantische Oceaan.

Uitstel

Niet iedereen gaat door met hun eerdere plannen. De bitcoinmarkt staat bekend om haar volatiliteit. Verschillende grote spelers maken dat nu.

El Salvador wil nog altijd staatsobligaties uitgeven op basis van bitcoin. Naast een aandeel in de bitcoinspaarpot kopen investeerders ook een deel van Bitcoin City. Voorlopig is de obligatie uitgesteld. Wanneer wil minstens $1 miljard ophalen om verder te bouwen aan het land en de infrastructuur rondom BTC.

Een kleiner voorbeeld vinden we bij de Amerikaanse cryptobeurzen. Coinbase moest toekomstige werknemers teleurstellen. Verschillende sollicitanten hadden al een ja-woord gekregen maar zitten nu toch zonder baan.

Het bedrijf maakte meer dan $400 miljoen verlies in het eerste kwartaal van 2022.

Ook de Amerikaanse beurs Gemini moet schrappen. Zij ontslaan 10% van het personeel.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...