NYDIG rapport: Bitcoin nog steeds de best presterende activa van 2024

899 totale weergaven

 

Bitcoin blijft het beter doen dan traditionele activa in 2024, ondanks een seizoensgebonden zwak derde kwartaal, volgens een rapport van de New York Digital Investment Group (NYDIG). De cryptocurrency won 2,5% in het derde kwartaal en behoudt een year-to-date stijging van 49,2%, waarmee het de best presterende beleggingscategorie van dit jaar is.

Bitcoin’s veerkracht te midden van tegenwind

Hoewel Bitcoin in het derde kwartaal een bescheiden stijging liet zien, had het te kampen met aanzienlijke tegenwind, waaronder grote verkopen van de Mt. Gox en Genesis crediteurenuitkeringen, die in totaal bijna $13,5 miljard bedroegen.

Daarnaast droeg de verkoop van Bitcoin door de Amerikaanse en Duitse overheid bij aan de neerwaartse druk op de markt. Ondanks deze uitdagingen veerde Bitcoin in september met 10% op, waarmee het de gebruikelijke neerwaartse trend gedurende de maand trotseerde.

Greg Cipolaro, hoofd onderzoek van NYDIG, benadrukte dat de voorsprong van Bitcoin op andere activa kleiner is geworden door sterke prestaties van sectoren zoals edelmetalen en aandelen.

De status van Bitcoin als de best presterende activa blijft echter intact, met een consistente vraag van Amerikaanse spot exchange-traded funds (ETF’s) die de prijs ondersteunen. Deze ETF’s zagen gedurende het kwartaal een instroom van $ 4,3 miljard.

Bitcoin’s correlatie met aandelen

De voortschrijdende 90-daagse correlatie van Bitcoin met Amerikaanse aandelen steeg in het derde kwartaal en eindigde de periode op 0,46. Cipolaro wees er echter op dat deze correlatie relatief laag blijft, waardoor Bitcoin nog steeds diversificatievoordelen biedt voor multi-asset portefeuilles.

De aantrekkingskracht van Bitcoin als hedge tegen traditionele activa heeft geholpen om zijn kracht te behouden temidden van de bredere marktvolatiliteit.

Vooruitkijkend naar het vierde kwartaal verwacht Cipolaro dat de Bitcoin aanzienlijk zal stijgen, met verschillende katalysatoren die de prestaties van de activa kunnen stimuleren.

De komende Amerikaanse presidentsverkiezingen op 5 november zouden een cruciale rol kunnen spelen, vooral als voormalig president Donald Trump, een uitgesproken voorstander van de crypto-industrie, wint.

Cipolaro suggereert dat een overwinning van Trump kan leiden tot grotere winsten voor Bitcoin en de bredere cryptocurrency markt.

Samenvatting

Ondanks een uitdagend derde kwartaal blijft Bitcoin de best presterende asset van 2024, met een year-to-date winst van 49,2%.

Terwijl de cryptocurrency markt zich voorbereidt op het vierde kwartaal, zouden factoren zoals de vraag naar ETF’s, politieke ontwikkelingen en macro-economische verschuivingen Bitcoin naar nieuwe hoogten kunnen stuwen, waardoor het zijn dominantie over traditionele activa behoudt.

BitcoinMagazine lanceert Discord channel!

Wil je meepraten over dit onderwerp? Join dan ons nieuwe Discord channel en praat met onze experts, leer van andere lezers en blijf op de hoogte van acties en insight informatie! Nu naar Discord

 

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCETF

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....