“Bitcoin koers schiet nog dit jaar naar $90.000 vanwege gunstige RSI”

746 totale weergaven
bull bitcoin koers prijs

De bitcoin koers gaat in het vierde kwartaal voor flink wat vuurwerk zorgen. Waarschijnlijk zit er zelfs een nieuwe recordhoogte voor de koers in. Dat zegt de anonieme analist bekend als TechDev in een nieuwe analyse.

“Bitcoin koers zorgt voor vuurwerk”

Hij baseert zijn uitlatingen op technische analyse. Een van de tools die hij gebruikt is de Relative Strength Index (RSI) van bitcoin. In zijn ogen heeft bitcoin een stevige bodemstructuur opgebouwd en laat de koers vroege signalen zien van een mogelijke ommekeer naar een nieuwe opwaartse beweging.

De RSI-indicator is een momentumoscillator die is te gebruiken om te bepalen of een asset oververkocht of overbought is. De waarden van de RSI variëren van nul tot 100, waarbij het niveau tussen 70 en 100 aangeeft dat een activum overbought is, terwijl het niveau tussen nul en 30 aangeeft dat een asset oververkocht is.

TechDev legt uit:

“We zitten ook op hetzelfde aantal weken vanaf de vorige impuls-piek als we waren toen de uitbraak naar een recordhoogte begon tijdens de periode 2014-2017. Als we beter kijken, zien we het potentieel voor een uitbraak van de RSI. Vergelijk dit met de laatste keer dat we een vergelijkbare opstelling zagen in de gele zone. Toen was de uitbraak in RSI een belangrijke indicator van de grotere marktverschuiving die volgde.”

bitcoin grafiek koers

De analist deelt een tweede grafiek en geeft aan dat hij verwacht dat Bitcoin zal stijgen naar ongeveer $90.000 tegen november of december. “Met samenloop geeft die verwachting een laatste consolidatie tegen de bovenste trendlijn, waar dat is te verwachten. Ik richt me op midden oktober voor de uitbraak uit deze vermoeiende correctie. Op de langere tijdsperiode heeft het letterlijk een horizontale lijn gevormd op de grafiek. Ik zal de situatie in de gaten houden voor eventuele afwijkingen van het verwachte oranje pad en updates geven als we verschuivingen zien.”

bitcoin koers grafiek

“Koers moet meer overtuiging tonen”

Wat vinden andere analisten? De Nederlandse analist Michaël van de Poppe ziet ook dat de koers gestaag stijgt, maar hij wil graag iets meer overtuiging zien. Het gebied rond $65.000 is een belangrijk gebied om doorheen te breken. Dan kan er daarna een relief rally volgen.

Volgens Bluntz moeten we ook oppassen voor een bulltrap. De pump begin deze week kan namelijk ook een val zijn. Een bull trap is een situatie op de financiële markten waarin het lijkt alsof een dalende markt zich gaat omkeren naar een opwaartse trend (bull market), maar dit blijkt vals te zijn. Beleggers worden in deze val “gelokt” omdat ze denken dat de prijzen zullen blijven stijgen, en kopen activa in de verwachting van verdere winst. Kort daarna daalt de prijs echter opnieuw, waardoor beleggers die net hebben gekocht verlies lijden.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCkoersprijs

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...